Jeg har hele tiden sagt at jeg synes du er en hyggelig og blid person, men det er du som ikke liker meg fordi jeg ga deg litt konstruktiv kritikk den dagen på jobben. Du sa til meg at man ikke kunne like alle. Og med det utgangspunktet blir det jo ikke lett å samarbeide på jobb. Du har allerede lukket døra.

Vi kan like alle for dem de er og respektere forskjeller. Hvorfor tåler vi mindre kritikk? Hvor ble det av den robuste personligheten? Lærer ikke barna i dag om hvor viktig det er å feile? Blod, svette og tårer som er veien til suksess. Er det for lett å nå mål i jobb og privat i dag? Krever vi mindre av en arbeidstaker i dagens samfunn, som gjør at vi tåler mindre konstruktiv kritikk på jobb?

Jeg er fan av å oppdra robuste barn som lærer at drømmer blir ikke virkelighet uten tusen feil og delmål. En vinner, er jo en som har tapt flere ganger. Vi må lære barn å anerkjenne tap, (i dag var du ikke best, sånn er livet.) Neste gang tar du dem. Anerkjenne tap, og lære at det var ikke bra nok, vi må jobbe hardere.

Har det blitt litt for mye fokus på at alle er gode og bra nok uansett, så da er det ikke noe å strekke seg etter? Gode nok som vi er, ja det er vi, men samtidig må vi strekke oss for å oppnå det vi ønsker i livet. Da hjelper det ikke bare å tenke «jeg er god nok».)

Vi må ikke skjerme oss for det som er sannhet. Det å feile er menneskelig, og alle feiler. Men det er jo det som gjør at du til slutt lykkes. Mestring kommer ikke før du har feilet noen ganger. Utfordre seg selv, få hjertepumpa til og gå, det gjør at du vokser og blir en robust person på jobb og i livet generelt.

Les også

Og vet du hva de kuttet i først, det var kostholdet til barna, gitt

Jo mer du takler i det private, desto mer takler du også i jobb. Neste gang du mottar konstruktiv kritikk på jobben, så tenk at det er bra for at du selv skal lykkes videre. Det handler ikke om hvem som liker deg eller ikke. Det handler om hvem du vil være, og hvordan du forvalter ting som blir sagt til deg.

Heia robuste barn og personligheter!

RBs spaltist er trebarnsmor fra Lillestrøm og tidligere reality-deltaker med stor fanskare på sosiale medier. Instagram: @thea_er_thea