Nes-ordføreren: – Har tro på at fornuften seirer

GOD FØLELSE: Ordfører Grete Sjøli (t.h.) har tro på at Nes nå slipper å gi fra seg Auli til kollega Marianne Grimstad Hansen og Sørum/Lillestrøm.

GOD FØLELSE: Ordfører Grete Sjøli (t.h.) har tro på at Nes nå slipper å gi fra seg Auli til kollega Marianne Grimstad Hansen og Sørum/Lillestrøm. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Jeg har tro på at fornuften seirer i denne saken. Det er vektlagt fra Fylkesmannen at innbyggernes stemme skulle høres, sier Nes-ordfører Grete Sjøli (Ap).

DEL

Hun sier seg godt fornøyd med resultatet i innbyggerundersøkelsen på Auli og Rånåsfoss, som ble lagt fram tirsdag.

Som allerede omtalt, svarer hele 78 prosent av Auli-beboerne at de fortsatt ønsker å tilhøre Nes, mens bare 15 prosent foretrekker nye Lillestrøm kommune. 46 prosent av Rånåsfoss-beboerne ønsker å tilhøre Lillestrøm, mens 39 prosent vil bli nesbuer.

– Veldig positivt at resultatet ble 70 prosent for Nes når man ser bebeoerne under ett. Da har jeg stor tro på at fornuften seirer i denne saken, sier ordfører Grete Sjøli i Nes.

Med det mener hun at Rånåsfoss må bli en del av Nes, alternativt at de to tettstedene fortsatt tilhører hver sin kommune.

Sjøli minner om at Fylkesmannen har lagt vekt på at innbyggernes stemme skulle høres. Nylig gikk også Sørum-politikerne inn for at Auli bare bør bli en del av den nye storkommunen dersom innbyggerne på Auli ønsker det.

Sørum-ordfører Marianne Grimstad Hansen (H) har ikke vært tilgjengelig for kommentar.

Her kan du lese alt om innbyggerundersøkelsen!

Artikkeltags