Hvordan fortsetter du livet etter et traume? Hvordan finner du ny mening når du har mistet det viktigste du hadde?

Det er spørsmålene som har dannet grunnlaget for boka «En halv meter lavere. Et hode høyere».

Martin Skolbekken var en gladgutt på 22 år som lørdag 15. juli 2017 spilte A-lagskamp for Funnefoss/Vormsund mot Tromsø 2. Nøyaktig en uke senere var han på ferieøya Kos og hadde verdens beste ferie sammen med gode kamerater da han var på feil sted til feil tid.

Veien tilbake

I flukten fra bygninger som kollapset, fikk han en murvegg over seg og skadet beina stygt. Kort tid etter måtte han amputere begge beina rett under knærne.

Forfatter Lasse Lønnebotn kom raskt i kontakt med Martin, og de ble enige om at han skulle få følge Martin på hans vei tilbake. Lønnebotn har lang fartstid som journalist i blant annet VG, Dagbladet Magasinet og A-magasinet. Han er utdannet statsviter og journalist, og også lidenskapelig opptatt av norsk fotball.

Lanseres på stadion

Boka som Lønnebotn har skrevet i samarbeid med Skolbekken, blir utgitt på forlaget Vigmostad & Bjørke. Lanseringen finner sted søndag 23. september – selvsagt på Funnefoss stadion. Der er det lagt opp til et omfattende program, som starter med at forfatteren intervjuer hovedpersonen.

Det blir selvsagt boksalg og signering, og Fu/Vo møter Skedsmo 2 til seriekamp i 4. divisjon.