Gå til sidens hovedinnhold

Kongens medalje til Vigdis på eldresenteret

Artikkelen er over 3 år gammel

Vigdis Drevdal – daglig leder ved Nes Eldresenter gjennom 18 år – er tildelt Kongens fortjenstmedalje.

Medaljen utdeles for særlig fortjenestefullt arbeid gjennom lang tid i privat eller offentlig tjeneste og særlig fortjenestefull ulønnet innsats over lengre tid i samfunnslivet.

Ordfører Grete Sjøli hadde gleden av å overrekke medaljen mandag. Hun uttrykte en stor takk til Drevdal for den jobb hun har lagt ned i sitt virke på eldresenteret, og hun berømmet henne som hedersmenneske og et menneske som har en  spesiell varme og imøtekommenhet i sitt møte med andre.

– Flink til å mobilisere

– Vigdis har en helt spesiell evne til å mobilisere frivillige og få til det hun har satt seg fore. Hun har rett og slett vært en motivator for alle rundt seg. Hun er et forbilde, sa Sjøli i sin tale.

Dette  var også en stor merkedag for Berthe Eggum, som tok initiativet som ledet frem til  medaljeoverrekkelsen. 

Vigdis Drevdal vil senere få en invitasjon til mottakelse hos Kongen, der hun personlig kan få takke for utmerkelsen.

– Helt overraskende

– Dette kom helt overraskende på meg, så her har de vært gode til å holde på hemmeligheten, sier en glad medaljemottaker til Romerikes Blad.

Hun sluttet som daglig leder på det populære eldresenteret i Årnes gamle skole i mai 2016, etter å ha styrt skuta i 18 år.

Vigdis ligger fortsatt ikke på latsiden.

– Jeg deltar i kjøkkentjenesten på eldresenteret én gang i måneden og er med og kjører ut mat til eldre. Og så bruker jeg mye tid på Dragsjøhytta, sier Drevdal, som er en av ildsjelene bak stiftelsen som kjøpte hytta av Raumnes & Årnes Idrettslag i 2011.

– Hvordan blir det å møte Kongen?

– Det blir sikkert både høytidelig og en spesiell opplevelse, sier Vigdis Drevdal.

Kommentarer til denne saken