Privat ungdomsskole kan gi trøbbel for kommunal skole

VIL UTVIDE: Paal-Mogens Furuseth og Hoppensprett ønsker å utvide med ungdomsskole på Brårud. Nes kommune er betenkt.

VIL UTVIDE: Paal-Mogens Furuseth og Hoppensprett ønsker å utvide med ungdomsskole på Brårud. Nes kommune er betenkt. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Etablering av Hoppensprett Ungdomsskole Brårud kan by på utfordringer for de kommunale ungdomsskolene i Nes.

DEL

Det skriver Nes kommune i en uttalelse til Utdanningsdirektoratet.

Hoppensprett AS har drevet barneskole på Brårud siden 2014 – i det samme bygget som kommunale Brårud skole holdt til i fram til 2010.

De har også søkt om å etablere ungdomskole med inntil 75 elevplasser. Søknaden er til behandling i Utdanningsdirektoratet, og som vertskommune er Nes kommune gitt anledning til å uttale seg.

– Nes kommune ønsker å kommentere at en opprettelse av en ungdomsskole på Brårud gjør det noe sårbart og uforutsigbart for kommunens ungdomsskoler ved at de må være rigget til å kunne ta i mot elever fra Hoppensprett Ungdomsskole Brårud. Dette gjelder elevtall som kan gjøre noe med gruppeinndelinger på trinn og antall ansatte, skriver konstituert kommunalsjef Mona Andersen i uttalelsen.

Hun viser til at Nes kommune skal bygge ny ungdomsskole i Vormsund, og den er dimensjonert for et elevtall som en ungdomsskole på Brårud kan gi noen utslag for. Utover dette har ikke Nes kommune noen innvendinger mot opprettelsen av Hoppensprett Ungdomsskole Brårud.

Artikkeltags