Det var den nye landingsplassen for helikopter på toppen av boligfeltet som ble offisielt åpnet.

– Tidligere har det vært helt umulig å lande her på Auli. Da landet legehelikopteret på parkeringsplassen ved butikksenteret, men dagligvarebutikken er jo nesten aldri stengt lenger, så det var ugreit, sier prosjektleder Svein Olsen i Søndre Auli Velforening.

Strategisk plassering

 

Den nye landingsplassen – eller beredskapsplassen – ligger nesten helt på toppen av boligfeltet og midt mellom den gamle og nye delen av feltet. Den er tilknyttet Tandbergvegen og Skredderstuvegen, som er bindepunktet mellom de to delene.

Vellet er nøye på å fortelle at landingsplassen ikke er en lekeplass når den ikke er benyttet til sitt formål.

– Skulle et barn ha glemt igjen en sparkesykkel, kan ikke helikopteret lande. Da ville sparkesykkelen ha føket som et prosjektil gjennom lufta. Det vil bli omhyggelig skiltet med at plassen kun er for helikopter, og det er bare Forsvaret, Politiet og luftambulansen som har tillatelse til å lande der, sier Olsen.

Ble omdirigert

 

Et politihelikopter var for øvrig på vei for å delta under åpningen, men det ble omdirigert.

Nes kommune, Søndre Auli Vel og mange dugnadstimer står bak landingsplassen. Det var kommunen ved ordfører Grete Sjøli som tok initiativet, og hun fikk æren av å klippe snora under den offisielle åpningen.

– Det er et paradoks at her ligger det en del jobb bak noe vi håper skal bli brukt minst mulig. Samtidig er det en livsviktig plass som vi må sørge for å holde i topp beredskap hele tiden, sier prosjektleder Svein Olsen.