Håper å gjenåpne puben til sommeren

HÅP BAK GJERDET: – Jeg håper på gjenåpning til sommeren, sier pubeier Hans Werner Sætran.

HÅP BAK GJERDET: – Jeg håper på gjenåpning til sommeren, sier pubeier Hans Werner Sætran. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Hans Werner Sætran har et håp om å gjenåpne Sporet Pub på Årnes til sommeren.

DEL

Det er nå over ett år siden puben måtte stenge dørene på grunn av fuktskader i stasjonsbygningen på Årnes, der utestedet holder til.

Utbedringene ble mer omfattende og tidkrevende enn noen kunne tro. Hovedårsaken er at Fortidsminneforeningen fikk gjennomslag hos fylkeskommunen om en antikvarisk basert utbedringsmetode.

På pubens Facebook-side skriver Hans Werner Sætran at gårdeier Bane Nor nå skal levere ny søknad om utbedring.

– Alle er enige

«Håper det ikke kommer noen kjepper i hjulene denne gangen også. Vi ønsker oss tilbake så fort som f... Går alt etter planen, så kan vi åpne sommeren 2018. Vi på Sporet Pub gleder oss!» skriver han.

Les også: Ble tilbudt 300.000 for å legge ned

Til Romerikes Blad legger han til at han og Bane Nor er så godt som enige, og at fylkeskommunen og kommunen også er enige i den løsningen som nå er skissert.

Bane Nor har utredet alternativt heving av stasjonsbygningen og senking av terrenget. Heving var det foretrukne alternativet fra kommunen og fylkeskommunens side.

«Ikke mulig å forsvare»

Nå vil Bane Nor i stedet søke om utbedring gjennom senking av terrenget rundt bygningen. Allerede i desember signaliserte Bane Nor at de ønsket å gå bort fra den anbefalte løsningen fordi prislappen da vil være mellom 15 og 18 millioner kroner. Heving av stasjonen vil også medføre stenging av togtrafikken i en lengre periode.

«I et samfunnsmessig, helhetlig perspektiv er det ikke er mulig å forsvare en slik ordning, verken som økonomisk investering eller trafikal løsning», skrev Bane Nor i en e-post til Nes kommune den gangen.

Artikkeltags