Mandag kunne konstituert rådmann Ingar Døhlen motta det synlige beviset. Det er Trygg Trafikk som står bak sertifiseringen, og fra tidligere var Rælingen den eneste kommunen på Romerike som kunne kalle seg trafikksikker kommune.

– Prioritert i lang tid

– Nes har i lang tid prioritert trafikksikkerhetsarbeid og kan nå endelig kalle seg en trafikksikker kommune. Dette er vi svært glade for sier distriktsleder i Trygg Trafikk Akershus, Hans Martin Sørensen, i en pressemelding.

Trygg Trafikk har utarbeidet kriterier for hva en trafikksikker kommune er og hvordan kommunene skal jobbe for å sette trafikksikkerheten på dagsorden.

– Vi mener at det ikke bare er de fysiske tiltakene som virker – også informasjon, kampanjer og andre holdningsskapende tiltak er gode verktøy i arbeidet. For å lykkes skal alle virksomheter i kommunen involveres og legge opp til tverrfaglig samarbeid, sier han videre.

79 i landet

Det å bli godkjent som en trafikksikker kommune innebærer ikke fravær av trafikkulykker, men at kommunen arbeider godt, målbevisst og helhetlig med trafikksikkerhet i alle relevante virksomheter.

I dag er 79 kommuner i Norge godkjent som trafikksikker kommune. Nes er den sjette i Akershus. I det gode selskap finner vi fra tidligere Rælingen, Asker, Bærum, Nesodden og Ski.