Gå til sidens hovedinnhold

Rådmannsavgangen i Nes: Ledergruppa sitter samlet

Artikkelen er over 3 år gammel

Konstituert rådmann Ingar Døhlen har nå samlet ledergruppa i Nes kommune etter avgangen til rådmann Johnny Pedersen.

Dette skriver Nes kommune i en pressemelding onsdag formiddag.

«Konstituert rådmann Ingar Døhlen har nå samlet ledergruppa i Nes kommune til dialog for å håndtere situasjonen og legge planer for å komme fram til gode løsninger til det beste for medarbeidere og innbyggere. Vi vil komme tilbake med mer informasjon så snart det foreligger», heter det i pressemeldingen.

Dramatisk tirsdag

Ordfører Grete Sjøli informerte tirsdag kveld kommunestyret om at Johnny Pedersen umiddelbart fratrer som rådmann. Det skjedde etter at det tidligere på dagen ble kjent at to kommunalsjefer – Elisabeth Nordal og Elisabet Frøyland – har sagt opp sine stillinger etter kort tid i Nes kommune.

Frøyland har vært kommunalsjef for samfunn og miljø siden 1. juli i år, mens Nordal begynte som kommunalsjef for helse og velferd så sent som 1. oktober i år.

Begge oppsigelsene er begrunnet i rådmannens lederstil.

Johnny Pedersen har vært rådmann i Nes siden 2011. Han la fram et krav om etterlønn i 18 måneder – tilsvarende nærmere 1,8 millioner kroner – og dette ble enstemmig akseptert av formannskapet.

Ifølge ordføreren tok Pedersen selv initiativ til å fratre sin stilling.

To av fire har sagt opp

Kommunalsjef for oppvekst og utdanning, Ingar Døhlen, er konstituert som rådmann inntil videre. Døhlen er den ene av to gjenværende kommunalsjefer. Den andre er Lars Roald Johansen, som leder kultur og mangfold.

Romerikes Blad har gjentatte ganger forsøkt å få kommentar fra Johnny Pedersen. Han svarer på sms at «Nå er jeg bare privat og har ingen behov for å ta kontakt».

Les også

Enda en kommunalsjef slutter i Nes

 

rb.no følger saken videre

Kommentarer til denne saken