Gå til sidens hovedinnhold

Blir ny rådmann i Nes: – Jeg er en samlende leder

Artikkelen er over 2 år gammel

Jon Sverre Bråthen (51) savnet å være rådmann. Nå får han muligheten igjen i Nes.

Nes kommunestyre vedtok tirsdag kveld som ventet enstemmig å ansette Jon Sverre Bråthen som ny rådmann.

Jessheim-mannen ble valgt i konkurranse med 16 andre søkere.

– Viktig samfunnsoppdrag

– Jeg savnet å være rådmann. Det er et viktig samfunnsoppdrag, og det er spennende å lede en organisasjon som jobber med mennesker fra fødsel til grav, sier Bråthen.

Han var rådmann i Nannestad fra 2008 til 2013. Da gikk han over i stillingen som regiondirektør i Kriminalomsorgen region øst.

Nå gleder han seg til å innta rådmannskontoret i Nes.

– Nes er en spennende kommune. Det er en kommune i vekst og med et utviklingspotensial som både kommunen og innbyggerne er opptatt av. Det er også spennende med fokuset på næringsutvikling og at kommunen setter frivilligheten så høyt.

Vil ta signalene

– Hvorfor fikk du jobben?

– Jeg har en sammensetning av ledererfaring de synes er spennende og god. Jeg er også en samlende leder som jobber for å utvikle organisasjonen og er opptatt av å være lydhør på de politiske signalene om ønsket utvikling i kommunen.

Jon Sverre Bråthen er utdannet jurist. Han har også tidligere jobbet i Kriminalomsorgen, i tillegg til i Justisdepartementet og i flere fengsler.

– Jobben ved Ullersmo fengsel var en av mine første jobber og årsaken til at jeg bosatte meg på Jessheim.

Ryddegutt

Bråthen har fått mange lovord for jobben han gjorde med å rydde opp i den dårlige økonomien i Nannestad.

– Det er ikke så fett i Nes heller?

– Økonomien vil alltid være trang i de fleste kommuner og offentlige virksomheter. Vi må fokusere på det vi får til og sikre at vi bruker pengene vi har til rådighet på best mulig måte. Man må forholde seg til den virkeligheten man har, sier den påtroppende Nes-rådmannen.

Etter tilleggsforslag fra Tone Rønoldtangen (Ap) ga kommunestyret forhandlingsutvalget fullmakt til å sluttforhandle ansettelsen med Jon Sverre Bråthen, inklusive lønns- og arbeidsvilkår.

Kommentarer til denne saken