Endelig ja til ungdomshjem

GRØNT LYS: Denne boligen kan tas i bruk som ungdomshjem.

GRØNT LYS: Denne boligen kan tas i bruk som ungdomshjem. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

En enebolig på et boligfelt på Årnes kan tas i bruk som ungdomshjem. Det har Fylkesmannen nå endelig avgjort.

DEL

Stiftelsen Milepælen Ungdomshjem søkte i fjor om bruksendring av et bolighus på boligfeltet Hagen ved Årnes for å ta dette i bruk som ungdomshjem for inntil tre ungdommer mellom 13 og 23 år. Boligen vil være døgnbemannet med inntil to voksne.

«Er ikke egnet»

Nes kommune mottok raskt naboklager på bruksendringen. Naboene har blant annet pekt på at Hagen er et etablert, lite og rolig boligområde som ikke er egnet for den bruken det er søkt om. De frykter også økt støy og trafikk til alle døgnets tider.

Klagen ble avvist av Nes-politikerne, og nå har Fylkesmannen stadfestet deres vedtak. Klagen har ikke ført fram, og kommunens vedtak opprettholdes. Vedtaket kan ikke påklages videre.

«Som vanlig familiebolig»

I Fylkesmannens vurdering heter det at påvirkningen på omgivelsene ikke vil være nevneverdig annerledes enn for en vanlig familiebolig.

«Vi viser til at antallet beboere og ansatte ikke er flere enn hva som er vanlig for en enebolig av denne størrelsen. Ettersom boligen vil være døgnbemannet og de ansatte er flere døgn på jobb om gangen, kan vi ikke se at bruken vil medføre særlig mer trafikk, eller utløse ytterligere behov for parkering enn om boligen hadde blitt brukt som en vanlig familiebolig», skriver Fylkesmannen.

En viss utskiftning av beboerne i huset er heller ikke nok til at Fylkesmannen vil karakterisere den nye bruken som noe annet enn boligformål. Kommunens dispensasjonsvedtak var dermed unødvendig.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken