På scenen – midt under Oss Mot Mobbings store arrangement ved Årnes brygge søndag – gikk Kristian Sætre ned på kne for kjæresten Ada Grambo.

Paret leder selv organisasjonen Oss Mot Mobbing og holdt også i trådene på søndagens opplevelsesdag.

Ada, som var helt uforberedt på det som skulle skje, svarte selvsagt ja. Frieriet slo også godt an hos de flere hundre som var til stede.

– Folk ble helt ville! De kom gråtende med gode klemmer, og det var gratulasjoner fra absolutt alle kanter. Stooor jubel! sier den vordende brudgommen.

Spurte svigerfar om lov

– Jeg sa ja, ga Kristian en kjempestor klem og gråt og sa «herregud jeg elsker deg». Da lo han mens han holdt rundt meg, og så sa han «jeg har spurt pappa'n din om lov, altså», sier Ada.

– Selvsagt måtte jeg spørre om lov. Jeg er gammeldags, vet du, sier Kristian.

Ada synes ikke hennes kjære Kristian kunne ha valgt en bedre anledning for frieriet.

– Det var helt fantastisk og følelsesladd. Vi hadde jobbet så hardt for denne dagen, og det var på denne brygga vi møttes for første gang.

– Må bli utendørs

Ada og Kristian, som nå bor i Skogbygda i Nes, har vært et par i snart fire år. Dato for bryllupet har de ikke bestemt ennå.

– Vi har ikke rukket å lande helt. Vi vil jo egentlig kjøre på med 12. juni innen to år. Det er usikkert hvor det store skal skje, men det blir utendørs i hvert fall, sier Kristian.

Han har den solrike søndagen ved Årnes brygge friskt i minne.

Fikk et tegn

– Hadde du planlagt frieriet lenge?

– Jeg har tenkt på det i rundt et år, men bestemte meg for å gjøre det for noen måneder siden. Det var etter at min kjære stemor og jeg hadde akkurat denne samme drømmen, samme natt. Den gikk ut på at jeg fridde til Ada på en stor konsert med masse glade folk og strålende sol. Så da tok jeg det som et tegn.

Det er ikke første gang han får et tegn.

Bakgrunnen for at han engasjerte seg så sterkt i kampen mot mobbing, var et møte med en svensk healer.

– Jeg fortalte ham at jeg hadde tatt meg av en som hadde blitt mobbet. Da svarte han at «du kommer til å utrette noe stort mot mobbing». Ikke lenge etter døde mannen brått og uventet. Etter dette har jeg ikke klart å slippe taket i det han sa. Jeg er bare nødt til å stå på i kampen mot mobbing, har Kristian Sætre tidligere sagt til Romerikes Blad.