Det siste døgnet har ulven skapt oppstandelse på Nedre Romerike.

Torsdagen startet ulven i Rælingen, før den brukte kvelden i asfaltjungelen langs Strømsveien.

Deretter beveget den seg videre til E6 – en av landets farligste veistrekninger.

Videoen fra ambulansesjåførene Morten og Øystein levner ingen tvil om at ulven utfordret skjebnen litt ekstra natt til fredag.

– Vi hadde vært på storbrannen på Frogner og hadde akkurat fått avløsning da vi satte kursen tilbake til basen på Ahus. Da vi kom til Hvam ble vi oppmerksomme på ulven, forklarer de to.

De to reagerte instinktivt og satte på blålysene.

– Det er ikke så ofte vi slår på blålys for ulv, men vi kan nok ha bidratt til å redde ulvens liv. Vi unngikk blant annet at en bil med henger meide han ned, sier Morten.

På videoen som du kan se øverst i saken, kan man tydelig høre en av de andre bilene bremse ned for å unngå et sammenstøt.

– Også vi hadde bremset godt ned. Bilen sto nesten stille da ulven løp rundt bilen.

For ambulansesjåførene satte opplevelsen en ekstra piff på vakta.

– Det er ikke akkurat det vi driver med til vanlig, så det var en morsom opplevelse. Vi har ikke sett vill ulv på nært hold tidligere, så man får et kick når det står en foran deg på E6.

Ulv på Strømmen-safari

Ulven skapte ikke bare oppstandelse for E6-trafikantene torsdag. Kort tid før ambulansesjåførene filmet ulven, fikk både Romerikes Blad, Øst politidistrikt og den tidligere lederen for viltnemnda i Skedsmo flere telefoner fra folk som hadde observert dyret på sentrumstur på Strømmen.

– Vi observerte ulven i Strømsveien ved den tidligere Videonova-butikken. Ulven kom fra Skjetten-siden, og vi måtte bremse ned. Først trodde vi det var en bikkje, men da vi kom nærmere, så vi at det minnet mer om ulv. Den virket forvirret, snudde og løp tilbake, forteller en RB-tipser.

Også politiet fikk flere telefoner.

– Først fikk vi beskjed om at den var observert ved Linjevegen i Rælingen og at den beveget seg mot Strømmen. Til slutt ble dyret observert i området rundt Sagdalen, sier operasjonsleder Jon Andorsen i Øst politidistrikt.

Politiet varslet rovviltkontakten i kommunen.

– De sier det ikke er unormalt med ulv i området, sier Andorsen, som dog heller ikke har hørt om ulv i Strømmen tidligere.

Også torsdag morgen ble det observert ulv i området.

Da var det flere bilister som så en ulv på Fjerdingby.

– Jeg var på vei til jobb da jeg så ulven løp langs fylkesveien på vei opp mot rundkjøringen ved Marikollen, rett ved Rælingen kirke. Jeg synes dem sa at det ikke fantes ulv i Østmarka lenger, sa Lars Kasper Partyka.

– Ikke uvanlig

Jan Huseklepp Wilberg i Statens naturoppsyn, kan fortelle at dette ikke er uvanlig oppførsel fra ulver.

– Jeg antar at dette er en ungulv som enten er på vei til eller fra et revir, da er det ikke uvanlig at den krysser veier og kommer inn i bebygde områder, sier han.

Han tror det kan dreie seg om en av ulvevalpene som ble født i Østmarka i fjor.

– At det ikke skal være ulv i Østmarka, kan nok ingen si med sikkerhet. Siden det nå er observert ulv så regner jeg med at det er en av valpene fra i fjor. At ungulver streifer er helt normalt.

Wilberg kommer også med et råd til de som skulle støte på ulven.

– Ikke gå bort til ulven, akkurat som du ikke går bort til andre ville dyr.