Totalt har Næristorp hele 104 arter – alle fisket i Norge – på merittlista. 27-åringens enorme interesse for spesielle fiskearter har vakt stor oppsikt.

I helgen gikk strømlingen helt til topps da Norsk sportsfiskes egen prisutdeling, Gullkroken, ble arrangert foran en fullsatt Riksscene i Oslo.

– Det var veldig uventet og jeg synes det er utrolig kult, sier Andreas Næristorp til rb.no.

Stemt fram

Gullkroken deles ut til personer eller foreninger som har bidratt positivt, eller har klart å utmerke seg innen norsk sportsfiske.

De nominerte er stemt fram av både publikum og en fagjury, de skal ha gjort en solid innsats og utgjort en forskjell.

I tillegg til at Næristorp var nominert i kategorien «Årets artsspesialist», var Erik Walmann (44) fra Frogner nominert til prisen «Årets ildsjel». Denne klassen ble imidlertid vunnet av Gudmund Nygaard fra Hedmark.

Om Næristorp uttaler juryen blant annet: « ... Ivrig i å formidle kunnskap gjennom bilder og tekst til hele landet. Mye pionérarbeid på nye arter.».

27-åringen driver med såkalt specimenfiske, som betyr å fiske etter et stort eksemplar av hver art.

– I år har jeg prøvd ut mange nye teknikker og ulike steder å fiske, det har gitt gode resultater. Jeg håper at det jeg gjør er til inspirasjon for andre, sier Næristorp.

Drømmer om håkjerring

Han fisker mye og overalt, både i Nitelva, Øyeren og Glomma, men også i sjøen her til lands.

– Drømmen er å få ei håkjerring eller en hvitskate, sier han.

Til daglig jobber han som it-konsulent, og skriver også for magasinet «Alt om fiske». For en måneds tid siden startet han bloggen artsfiske.blogspot.no.