– Jeg vet jo ikke om hun hadde blitt stående i toglinja hvis toget hadde kommet

Ydmyk: Monica Kjelvik Kristiansen er ydmyk over å ha blitt årets natteravn.

Ydmyk: Monica Kjelvik Kristiansen er ydmyk over å ha blitt årets natteravn. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Monica Kjelvik Kristiansen kan ha bidratt til å redde livet til en ung jente og er kåret til årets natteravn i Lørenskog.

DEL

– Jeg er veldig ydmyk i forhold til det. Jeg tenkte ikke at det ville være naturlig, da det er mange som går oftere enn meg og har gått i flere år, sier Monica Kjelvik Kristiansen om utmerkelsen.

Kristiansen har vært natteravn i fem-seks år, og tror at hun kan ha fått utmerkelsen grunnet en situasjon som oppsto i høst.

– Vi var seks natteravner og to ravner på motorsykkel som var ute på en vanlig måte, og vi var i løpet av kvelden også på stasjonsområdet.

På stasjonen møter de en ung jente som var tydelig utenfor.

Gikk på toglinjene

De klarer ikke å nå inn til jenta, som deretter går videre på toglinjene.

– Vi er tre-fire natteravnene som følger etter henne for å få kontakt, samt stanse henne fra å gå på skinnene. Noen av natteravnene ble igjen på stasjonen og fikk stanset toget som kom fra Lillestrøm, samtidig ble politiet kontaktet.

Etter hvert fikk de kontakt med henne og fikk overtalte henne til å gå tilbake til stasjonen.

– Jeg var opptatt av å roe henne ned, vise omsorg og varme for ei jente som var fortvila. Man rekker ikke å tenke i en slik situasjon så det gikk mye på instinkt.  Jeg vet jo ikke om hun hadde blitt stående i toglinja hvis toget hadde kommet, så det blir spekulativt å si hvorvidt vi reddet henne.

Men det virket ikke som om dette bare var en impulshandling fra jentas side, understreker hun.

Godt å vite at man er til hjelp

Det er ikke ofte noe skjer, men Kristiansen syns det var fint at hun kunne være tilstede da det gjaldt.

– Iblant trenger man en påminnelse om at det man gjør faktisk har en betydning.

Som mor til to ungdommer er det viktig for Kristiansen å følge med på hva som skjer i nærmiljøet samt vise at man bryr seg. I tillegg får man beveget seg, noe som heller ikke er feil.

– Det er fint å vise ansvar overfor eget lokalmiljø, ikke minst er det veldig hyggelig å bli kjent med nye mennesker som bor i nærområdet. Ofte blir det en tur på 3-4 timer, og man får mye tid til å prate. Det gir en følelse av fellesskap, hvertfall når du føler at du er der for noen andre enn deg selv.

Fortjener honnør

Natteravnkoordinator mener Monica fortjener honnør for hvordan hun håndterte situasjonen den kvelden.

– Denne kvelden ble Monica og teamet utfordret i en situasjon som kunne utviklet seg til å bli alvorlig. Hun var leder av teamet denne kvelden, og viste at hun kan holde hodet kaldt og hjertet varmt når situasjonen krever det, sier Vivi Graff.

Artikkeltags