Gå til sidens hovedinnhold

Nasjonalballetten danser for Gjerdrum

Innsendt

Torsdag 3. juni reiste Nasjonalballetten til Ask i Gjerdrum for å danse for lokalsamfunnet som ble rammet av leirskredet 30. desember.

– Etter et år med pandemi ble det å se framover, med håp for framtiden, et naturlig fokus for årets turné. Derfor danser vi for ungdom, men vi ville også reise til Gjerdrum for å gjøre noe fint for et lokalsamfunn som virkelig har stilt opp for hverandre i en vanskelig tid, sier ballettsjef Ingrid Lorentzen ved Den Norske Opera & Ballett.

Besøket er en del av Nasjonalballettens turné med gratis utendørs forstillinger i juni, som i hovedsak går til ungdoms- og videregående skoler.

– Danser for ungdom som kanskje aldri har sett ballett før

Kultursjef i Gjerdrum kommune, Sølvi Egner-Kaupang, ønsket ungdomsskoleelevene varmt velkommen foran kulturhuset torsdag formiddag.

– Jeg husker ikke sist jeg så et så stort publikum, sa hun i stor begeistring.

– Å få dans og musikk ut til folk synes jeg er storartet, og jeg tipper at en del av ungdommene her i dag aldri har sett ballett på denne måten før, sier Egner-Kaupang.

Torsdag danset ungdomskompaniet Nasjonalballetten UNG tre forestillinger på Operaens mobile scene utenfor Gjerdrum kulturhus. Både elever ved Gjerdrum ungdomsskole og den lokale pensjonistforeningen fikk oppleve utdrag fra både det klassiske og det moderne ballettrepertoaret.

På programmet står blant annet en duett fra Svanesjøen, utdrag fra ballettene Sylfiden, Corsaire og Alexander Ekmans Resin.

De to første ukene i juni får også videregående skoler i Ski, Lillestrøm, Jessheim og Rud besøk av kompaniet, for å feire 25-årsjubileet til danselinjene på disse skolene. Turneen avsluttes med et besøk på Tungestølen Turisthytte i Luster på Vestlandet, hvor Nasjonalballetten skal danse ved foten av Jostedalsbreen.

Kommentarer til denne saken