Gå til sidens hovedinnhold

Narko-siktet realitykjendis løslatt

Artikkelen er over 4 år gammel

Ble løslatt fra varetektsfengsling fredag.

Realitykjendisen (26) fra Romerike som julaften ble fengslet etter at han ble pågrepet og siktet for grov narkotikaforbrytelse er løslatt, melder VG.

I syv uker har han sittet isolert på en celle i Ullersmo fengsel.

Han forteller at han ble sjokkert da han 22. desember i fjor ble pågrepet av sivile polititjenestemenn.

– Jeg lurte på om jeg hadde kjørt for fort, men visste at det ikke var riktig. «Du er herved pågrepet», sa en av dem til meg, sier han til avisen.

Les også

Opplevde alle huseieres mareritt: – Da kona kom hjem var huset endevendt

Samtidig som han ble pågrepet gikk politiet gjennom leiligheten hans og tok beslag i titalls kilo med amfetamin. Hans to yngre brødre ble også pågrepet og siktet i samme sak.

– Jeg er fornøyd med at min klient er løslatt i den saken her. Det er en grunn til at han nå er løslatt, og det er fordi at mistankegrunnlaget mot ham er svekket, sier 26-åringens forsvarsadvokat, Inam Ghous Ali, til VG.

Realitykjendisen nekter straffskyld og sier at etterforskningen vil vise at han ikke har noen bånd til narkotikakriminalitet.

– Folk tror at jeg blir dømt til 21 års fengsel, men det er ikke jeg som bestemmer straffen – det er det retten som skal gjøre. Men: Jeg håper på å bli frifunnet.

Les også

Inne i denne tunnelen er det i ferd med å gå galt

Til avisen sier politiadvokat Jorid Kile ved Seksjonen for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt at vilkårene for videre varetektsfengsling av 26-åringen ikke lenger ble ansett for å være tilstede.

– Men vi etterforsker fortsatt opp mot beslaget som ble tatt, sier politiadvokaten.

Pågripelsen av 26-åringen ble gjennomført i forbindelse med etterforskningen som har fått kallenavnet «Operasjon Kinder». Totalt er 36 personer pågrepet, deriblant den kjente spritsmugleren Steinar Lundeby. Han ble pågrepet etter at det ble funnet 16 kilo hasj i hans bil.

To sentrale medlemmer i den kriminelle A-gjengen er også pågrepet av politiet.

Til nå er det også beslaglagt 11 skytevåpen, 180 kilo cannabis, 45 kilo amfetamin og nesten fem millioner kroner i kontanter, skriver VG.

Kommentarer til denne saken