Gå til sidens hovedinnhold

Ikke gjør disse poltabbene

Artikkelen er over 5 år gammel

Selv om regjeringen i 2014 ga tillatelse til at polutsalgene kan ha åpent på valgdager, pinseaften, påskeaften og nyttårsaften, kommer du til å møte stengte poldører dersom du trenger påfyll av rødvin på påskeaften.

(Nettavisen): Årsaken er at disse dagene har vært tariffestede fridager for de ansatte i Vinmonopolet. I forrige uke ble ledelsen og fagforeningene enige om lønnstillegg og åpningstider for disse dagene, men avtalen gjelder ikke for årets påske.

- Den ene avtalen gjelder fra 1. august 2016, og vi kan derfor ikke holde åpent nå. Men fra nyttårsaften 2016 vil vi holde åpent, og dermed også neste påskeaften, sier kjededirektør Elisabeth Hunter i Vinmonopolet til Nettavisen.

LES OGSÅ:

Det skulle være årets byvin for 2014, men samme dag som årgangsvinen skulle ut i Vinmonopolets hyller, oppdaget man at – ups! – det står 2013 på etiketten! Se reaksjonen hos byvinsjefen når han oppdager brøleren!

Polet stenger tidlig onsdag

Onsdag er en annen dag som kan by på problemer for vin- og brennevinstørste i påsken. Det lønner seg å sjekke åpningstidene for ditt lokale utsalg for å unngå å møte opp for tidlig eller for sent.

Ingen polutsalg holder nemlig åpent etter klokken 15 onsdag, og enkelte butikker stenger 14. Det er også en del butikker som ikke åpner før klokken 11 eller 12. 

I Sverige har Systembolaget normale åpningstider både onsdag og lørdag i påsken. I Strömstad er utsalget i Oslovägen 7 åpent fra 10 til 18 onsdag og fra 09 til 15 lørdag. Oslovägen 56 har samme åpningstid lørdag, men holder oppe en time lenger onsdag.

I Charlottenberg holder Systembolaget oppe fra 10 til 20 onsdag og fra 09 til 15 på påskeaften. I Årjäng og Arvika er åpningstidene 10 til 18 og 10 til 15 disse dagene.

LES OGSÅ: – Vinhandel til 3,5 mill var ulovlig 

Mye polpapp

Ifølge Hunter i Vinmonopolet kjøper nordmenn ekstra mye rødvin i påsken.

- Særlig rødvin på papp får et løft til påske. Det er mye hyttetrafikk, og dermed går det mer vin i 2 liter og 3 liter emballasje enn vanlig. Bestselgerlistenfor 2015 som ligger ute på vår nettside, gir en god indikasjon på hva som trolig blir populært denne påsken, sier hun.

LES OGSÅ: «Gammel dansk» er nå norsk

Kortere åpningstider for ølsalget

Dersom du har tenkt å handle øl i påsken, finnes det også regler du bør kjenne til. Mange steder i landet stenger ølsalget klokken 18 onsdag før skjærtorsdag og klokken 15 på påskeaften.

Ett av unntakene er Stavanger, der man kan kjøpe øl frem til klokken 18 også lørdag i påsken. På Kristi himmelfartsdag er ølsalget oppe til klokken 20.00 i oljebyen.

Vær også obs på at en del lokale butikker kan holde stengt eller ha kort åpningstid på påskeaften.

 

Kommentarer til denne saken