Tre boligbyggelag blir ett

BLIR ETT: Tre boligbyggelag går sammen til ett stort. Fra venstre: Johnny Brevik, Bori, Thor Egil Kristiansen, UBBL, og Håkon Ivar Stordahl, INDBO.

BLIR ETT: Tre boligbyggelag går sammen til ett stort. Fra venstre: Johnny Brevik, Bori, Thor Egil Kristiansen, UBBL, og Håkon Ivar Stordahl, INDBO.

Artikkelen er over 5 år gammel

UBBL (Ullensaker Boligbyggelag), BORI (Boligbyggelaget Romerike) og INDBO (Indre Østfold Boligbyggelag) slår seg sammen til ett stort boligbyggelag.

DEL

Det har styrene i de tre selskapene enstemmig besluttet. Forhandlingene har foregått over en tid.

Styrene vil legge fram fusjonsforslaget for beslutning i ekstraordinære generalforsamlinger i UBBL 3. april, i INDBO 4.april og i BORI 22. april.

Ifølge en pressemelding skal fusjonen gi økte fordeler for alle de nesten 34.000 medlemmene i det nye boligbyggelaget, og gjøre selskapet bedre posisjonert til å være med på å utvikle regionen.

– Gagner alle

– De tre boligbyggelagene har i hele prosessen hatt medlemmene og boligselskapene som er kunder av BORI, INDBO og UBBL i hovedfokus. Dette er en fusjon som gagner alle, sier Johnny Brevik, administrerende direktør i BORI, ifølge pressemeldingen.

De tre styrene ser klare fordeler ved fusjonen. Det nye boligbyggelaget vil ha ca. 34.000 medlemmer og forvalte i alt 17.000 boliger.

Egenkapitalen i gruppen vil være ca. 132 millioner kroner.

Medlemmene i de tre selskapene vil nå få forkjøpsrett til langt flere boliger enn de hadde tidligere.

Nye boligprosjekter

Alle de ansatte i det nyfusjonerte boligbyggelaget skal være med videre. UBBLs og INDBOs lokalisering med tilhørende meglervirksomhet i Mysen og Askim fortsetter som før, og det samme gjelder for BORIs lokalisering i Lillestrøm.

– Vi setter lokal tilstedeværelse høyt, og en stadig økende oppdragsmengde gjør at vi trenger alle menneskene og all den verdifulle kompetansen de har, sier styrelder Thor Egil Kristiansen i UBBL, ifølge pressemeldingen.

Selskapet skal satse videre på boligprosjekter innenfor hele det fusjonerte området. Det fusjonerte laget sitter på tomtereserver til om lag 1.400 boliger.

Artikkeltags