Saken skulle etter planen behandles av Nedre Romerike tingrett i dag, fredag, klokka 09.00.

Men kun timer før rettsmøtet ble konkursbegjæringen trukket, får Romerikes Blad opplyst hos Nedre Romerike tingrett fredag morgen.

BAKGRUNN: – Jeg har betalt for mye moms, ikke for lite

Flere konkursbegjæringer

Nok en gang var det Skatt Øst, som i august tinglyste et utlegg på 840.000 kroner i Sharifs dekksentereiendom ved E6 på Berger, som sto bak konkursbegjæringen.

– Vi jobber sammen med regnskapsfører med å dokumentere overfor Skatt Øst at momskravet er ubegrunnet. Faktum er at vi har betalt for mye moms, ikke for lite, uttalte Sharif til rb.no mandag denne uken.

Skatt Øst ikke kommenterer ikke enkeltsaker.

Konkursbegjæringene har vært mange mot Tommy Sharifs selskaper det siste året. Skatt Øst har begjært ett eller flere av hans selskaper konkurs tre ganger siden desember i fjor. Alle ganger, senest for en måned siden, har Sharif avverget konkursåpningene.

LES OGSÅ: Sharif blånekter for 135 betalingsanmerkninger

Tvangssalg

Sharif Invest AS er eierselskapet til Sharifs dekksentereiendom ved E6 på Berger. Uavhengig av konkurstrusselen er eiendommen i ferd med å bli tvangssolgt med bakgrunn i et misligholdt lån i Sparebanken Øst. Banken har et pant på 20 millioner kroner i eiendommen.

– Eiendommen vil bli lagt ut for salg i løpet av kort tid, sier advokat Christian Lundin som håndterer saken etter at tingretten besluttet tvangssalg tidligere i høst.

Lundin sier tvangssalget vil skje uavhengig av en eventuell konkurs i eierselskapet.

– Eiendommen er sannsynligvis pantsatt for mer enn verdien. Dermed har den i praksis liten interesse for et bostyre.

I tillegg til Sparebanken Øst har Eiendomskreditt og DNB tinlyst pant på henholdsvis 60 millioner og 6,5 millioner kroner i eiendommen.

Tommy Sharif har foreløpig ikke besvart våre spørsmål om tvangssalget.

LES OGSÅ: Sharif reddet fra konkurs - igjen