Gå til sidens hovedinnhold

Mannen som bygget opp Roma Mineralvannfabrikk er død

Artikkelen er over 6 år gammel

LILLESTRØM: Den lille brusfabrikken var livsverket hans. Nå har Morten Thorenius Bergersen sr. gått bort, 84 år gammel.

Det er familieselskapet selv som opplyser om dødsfallet i en pressemelding på sine hjemmesider.

Morten Bergersen vokste opp i Teatergata 7 i Lillestrøm der faren, Martin Bergersen drev brusfabrikk fra familiens bolig. Mor vasket flasker og far kjørte ut varer til nær og fjern.

Da Morten i februar 1949 var ferdig på handelsskolen, begynte han selv i lære på den lille brusfabrikken.

Faren døde etter kun få år, og Morten tok utfordringen på strak arm: På 60-tallet satset han stort og flyttet fabrikken fra familiens bolighus til et nytt og større bygg på Nesa, like utenfor Lillestrøm sentrum.

– Der utviklet han Roma Mineralvannfabrikk til levende lokal merkevare, heter det i pressemeldingen.

En av få igjen

På begynnelsen av 1900-tallet var det godt over 200 små brusfabrikker i Norge. I dag er Roma en av de få som er igjen.

– Et solid bevis på hans sterke lederskap gjennom stadig skiftende tider. På fabrikken kjente vi Morten som en sindig og klok mann. Han var tryggheten selv. Vel hjemme hos sin kjære Eva var han å finne mellom høye stabler av bøker, der han bevilget seg gode friminutt fra en ellers altoppslukende tilværelse på fabrikken, skriver familieselskapet.

Kjempet for småleverandørene

Som engasjert bedriftsleder kjempet han gjennom 65 år for småleverandørenes kår i møte med internasjonale merkevarer og stadig mektigere dagligvarekjeder.

Han var i mange år leder for Asinaforeningen, og aktiv engasjert i Mineralvannfabrikkenes Landsforening og Lillestrøm Håndverk- og Industriforening.

– Roma Mineralvannfabrikk er Morten Bergersen sitt livsverk, og vi er dypt takknemmelig for arven han har etterlatt seg. En levende lokal brusfabrikk tuftet på de verdiene han holdt høyest - godt håndverk, ærlighet og ansvarlighet. Vi lover å videreføre ditt prosjekt: En liten brusfabrikk i hjertet av Romerike, skriver selskapet.

 

Kommentarer til denne saken