Rainpower leverer turbiner til Rosten kraftverk

Artikkelen er over 4 år gammel

Eidsiva Vannkraft AS har på vegne av Oppland Energi AS gitt Rainpower i oppdrag å levere turbiner til Rosten kraftverk i Sel kommune i Gudbrandsdalen.

DEL

Kontrakten omfatter leveranse av tre francisturbiner, inklusiv hovedstengeventiler, turbinregulatorer, tilløpsrør, forbislippingsanlegg og tilhørende mekanisk utrustning.

Kraftverket vil ha en installert effekt på 80 MW ved netto fallhøyde på cirka 100 meter. Årsproduksjonen til kraftverket vil være cirka 192 GWh. Kraftverket skal ferdigstilles i mars 2018.

– Vi er stolte over å ha blitt tildelt kontrakten for Rosten kraftverk i hard konkurranse med internasjonale aktører. Det norske markedet er vårt kjernemarked, og da dette er det eneste store nye vannkraftprosjektet i Norge i 2014, er kontrakten svært viktig for Rainpower. Tildelingen bekrefter at vi både har teknologi i verdensklasse, og at vi leverer konkurransedyktige løsninger. Vi takker Eidsiva Vannkraft for tilliten og ser frem til et tett samarbeid og en trygg gjennomføring av prosjektet, sier Nils Morten Huseby, konsernsjef i Rainpower i en pressemelding.

– Eidsiva Vannkraft AS har tidligere mottatt tilsvarende leveranser fra Rainpower som vi er godt fornøyde med. Vi forventer også denne gang leveranse til avtalt kvalitet og til avtalt tid, sier prosjektleder Rolf Kleiven i Eidsiva Vannkraft AS.

Artikkeltags