Opplever solid vaskevekst

? EKSEPSJONELT BRA: Marita Trøen, administrerende direktør i ASC Østlandske Rengjøring AS, kan konstatere at fjoråret ble et rekordår.FOTO: KAY STENSHJEMMET

? EKSEPSJONELT BRA: Marita Trøen, administrerende direktør i ASC Østlandske Rengjøring AS, kan konstatere at fjoråret ble et rekordår.FOTO: KAY STENSHJEMMET

Artikkelen er over 4 år gammel

ASC Østlandske Rengjøring AS på Strømmen har brutt 100-millionersgrensen.

DEL

Etter et par år med en liten svikt i omsetningen, løsnet det igjen for rengjøringsfirmaet ASC Østlandske Rengjøring AS i fjor. Med en omsetningsvekst på 36,5 millioner kroner passerte de milepælen 100 millioner med god margin. Omsetningen endte på over 128 millioner.

– Veksten i fjor ble eksepsjonelt bra. Vi hadde et par store oppdrag som litt tilfeldig kom slik at de havnet i 2012 – regnskapet, forklarer administrerende direktør Marita Røen.

Overskuddet før skatt i fjor ble på 7,2 millioner kroner, det største siden 2009.

– Vi har en fortjenestemargin vi er godt fornøyd med, sier Røen.

Kontrollert vekst

Selv om selskapet opplevde noe svikt i omsetning i 2010 og 2011 kan det trygt karakteriseres som en solid vekstbedrift. For fem år siden hadde Røen 190 ansatte på lønningslista. I dag er det over 400. Omsetningen er nesten doblet i samme periode.

– Vi har lagt en strategi for vekst, men er samtidig opptatt av at vi ikke må vokse for fort. Vekst må håndteres, ikke minst med tanke på forholdene for de ansatte, sier hun.

Vaskefirmaet gjør rent i næringsbygg og for det offentlige i skoler, barnehager, sykehjem og rådhus.

– Det hender vi tar på oss flyttevask for privatpersoner hvis vi har ledig kapasitet, men vaskeoppdrag i private hjem er i utgangspunktet ikke en del av vår strategi. Det overlater vi til andre i bransjen, sier Røen.

Hard konkurranse

Kampen for nye avtaler og oppdrag er hard. Det er mange om beinet, og markedet er ifølge Røen ikke i rask vekst.

– Det vokser, men ikke fort. Når det private næringslivet må spare penger er det lett å kutte i renholdskosnadene. Det offentlige setter stadig mer av rengjøringen ut til private, men kan samtidig velge å ikke vaske like ofte som før, sier Røen, som uansett mener det er liten grunn til å bekymre seg for framtiden.

– Vi vil sikkert oppleve at det vil gå litt opp og ned med oppdragsmengden, men vi skal fortsette å jobbe hardt. Vi tror på fortsatt vekst.

Med mange om beinet presses prisene på oppdragene ned. Røen forteller at ASC Østlandske Rengjøring ikke har som mål å være billigst.

– Vi er ikke billigst, men vi har veldig dyktige medarbeidere som gjør en veldig god jobb. Slagordet vårt er at vi skal begeistre kunden, og det forsøker vi å leve opp til.

Artikkeltags