Gå til sidens hovedinnhold

Jarl Goli unngikk konkurs i tolvte time

Artikkelen er over 4 år gammel

Betalte restskatten på 220.000 minutter før han skulle møte i retten. Men flere økonomiske problemer står i kø.

(Nettavisen): Helt i begynnelsen av året ble det kjent at Jarl Goli, nå aktuell med «Farmen Kjendis» på TV 2, er begjært konkurs.

Les også

Mannen bak Farmen er egentlig elektriker

 

Etter planen skulle han møtt til forhandlinger med kemneren i Nedre Romerike tingrett klokken 12.30 mandag.

Men Goli møtte ikke.

- Jeg betalte inn 220.000 kroner klokken 12.28, så det var i grevens tid, sier en lettet Goli til Nettavisen.

- Du kan jo tenke deg selv at dette har vært vanskelig, og jeg står jo frem og sier at det er en utfordring. Men det er godt å tenke at jeg har klart det.

LES OGSÅ: Sparket i gang konkurssalget: – Det har vært et enormt kaos 

Goli: - Må gjøre opp

TV-kjendisens regnskapsfører bekrefter også at innbetalingen av restskatten er gjort.

Les også

Fant hemmelig investor til gigantprosjektet: – Folk rister på huet og lurer på om det i det hele tatt går an å tenke sånn

 

- Hele restskatten på over 220.000 kroner er betalt. Pengene ble betalt inn i dag, kort tid før fristen, men det var før rettsmøtet startet, sier Thor Andersen til Nettavisen.

- Han har rett og slett ikke hatt pengene, men klarte å hoste dem opp slik at han fikk betalt restskatten. Han vet selv hvordan han har det, men jeg kan tenke meg at han er lettet og svever av lykke nå. Dette er selvsagt en ubehagelig sak.

Goli har vært fast bestemt på at han skulle gjøre opp for seg.

- Dette må jeg si har vært den viktigste oppgaven, og den som har hatt mitt fokus i dag. Jeg tror det var noen som fikk hakeslepp da jeg betalte, for noen kom det også kanskje som en liten bombe. Men man må bare stå oppreist og gjøre opp for seg. Nå er jeg kommet ett steg videre i livet, sier han til Nettavisen.

TV-stjernen ønsker ikke å si mye om hvordan han fikk de 220.000 kronene.

- Jeg har fått hjelp av noen som fortsatt har troen på meg og mine fremtidige prosjekter. Det er godt å vite at noen fortsatt har tiltro til at jeg fortsatt leverer verdier i form av jobber, noe mer ønsker jeg ikke å si.

Les også

Gikk konkurs: – Vi lykkes ikke med å finne riktige investorer

 

Deltok i «Skal vi danse»

Ifølge ekspedisjonen i Nedre Romerike tingrett er saken mellom kemneren og Goli berammet til en ny dato.

- Dette kjenner ikke jeg til. Hvilken sak skulle det være? Det kan jo være at de ikke har fått registrert at innbetalingen er kommet, siden det skjedde nettopp.

Kemneren i Nedre Romerike forteller også til Nettavisen at Goli-saken er omberammet i retten.

- Det er et nytt rettsmøte, mer enn det ønsker jeg ikke å si. Dette er taushetsbelagt informasjon, sier leder på innfordringsavdelingen Ann Kathrin Bakke til Nettavisen.

Regnskapsføreren bedyrer at Goli har betalt inn pengene.

- Jeg vet ikke hva det gjelder, men jeg har selv sett kvitteringen på at pengene er innbetalt.

Goli har de siste årene drevet egen konsulentvirksomhet i tillegg til at han har vært med på ett og annet TV – prosjekt. I 2013 var han med på Skal vi danse på TV 2, og i disse dager er han altså å se i kjendisutgaven av Farmen på samme kanal.

Flere krav

Opplysninger Nettavisen har hentet inn viser at Jarl Goli er oppført med åtte betalingsanmerkninger, hvor fem har status «intet utlegg». Resten er inkasso på tilsammen 160.000 kroner.

- Dette er inkassosaker, ja, som kommer i tillegg til restskatten. Han jobber på spreng med å få oppdrag som gjør at han tjener penger til å betale. Han har jo ikke fast jobb, men han jobber altså med å få orden på inntekten, sier Andersen.

Den tidligere NRK-stjernen har for alvor vist vilje til å gjøre opp for seg.

- Han har opprettet en konto som jeg får fullmakt over. Til den kontoen skal han sette inn penger og sørge for betaling.

- Jeg skal ta kontakt med dem som mener å ha penger til gode og få ordnet opp i dette.

Kommentarer til denne saken