Lasse (23) er Årets Askeladd

FIKK PRISEN: Lasse Patrick Johansen-Richardsen i børsemakerverkstedet på Ramby gård.

FIKK PRISEN: Lasse Patrick Johansen-Richardsen i børsemakerverkstedet på Ramby gård. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Børsemakeren Lasse Patrick Johansen-Richardsen fra Kløfta er tildelt gründerprisen Årets Askeladd.

DEL

Det er Norges Bondelag og Landkreditt Bank som deler ut prisen, som går til ungdom som er i ferd med, eller har startet opp, egen næringsvirksomhet på bygdene.

– Tusen takk for prisen! I dag hvor alt er «hitech», er det moro at Bondelaget og Landkreditt gir en gründerpris til et tradisjonelt, verneverdig yrke, sier Lasse Patrick Johansen-Richardsen til Bondelagets nettsider.

– Styrer hverdagen selv

Som relativt fersk utdannet børsemaker startet den nå 23 år gamle Lasse børsemakerverksted på Ramby gård på Kløfta. Det er kun én til to ferdig utdannede børsemakere hvert år, og Lasse har klart å finne sin nisje med moderne teknologi og nettsalg av våpendeler og jaktutstyr i den 100 år gamle låven på gården.

– Ikke noe er som å styre hverdagen selv, og ta flere folk i arbeid og skape arbeidsplasser, sier Lasse, som ikke legger skjul på at arbeidsdagene blir lange.

– Mange vil ta det som hodebry å ha lange dager, men jobben min er også min lidenskap og hobby, så det er mest moro.

Stort pågangsmot

I juryens begrunnelse heter det at Lasse ved å kombinere tradisjonelt håndverk med ny moderne teknologi og stort pågangsmot har skapt en arbeidsplass for flere enn seg selv.

– Jeg er imponert over hvordan Lasse i ung alder ikke bare har skapt en arbeidsplass for seg selv, men også for flere andre og at han stadig utvikler bedriften sin, sier bondelagsleder Lars Petter Bartnes til bondebladet.no.

Lasse Patrick Johansen-Richardsen var ikke selv til stede for å ta imot prisen, fordi han er i gang med neste utviklingssteg for bedriften sin, nemlig guidede jakt- og safariturer til blant annet Canada.

Artikkeltags