Næringspark i gammel skole

SAMSPILL: ? Vi er tatt veldig godt imot av lokalbefolkningen og vil gjerne gi noe tilbake. Kafeen blir ikke bare kantine for dem som har kontorer i næringsparken, sier Øystein Barhaughøgda (t.v.) og Karl-Erik Heimdal.Alle foto: Per Stokkebryn

SAMSPILL: ? Vi er tatt veldig godt imot av lokalbefolkningen og vil gjerne gi noe tilbake. Kafeen blir ikke bare kantine for dem som har kontorer i næringsparken, sier Øystein Barhaughøgda (t.v.) og Karl-Erik Heimdal.Alle foto: Per Stokkebryn

Artikkelen er over 7 år gammel

De skulle bare leie et rom. I stedet kjøpte de hele skolebygget og lager et næringssenter.

DEL

Tre år etter at Opaker skole i Nes ble lagt ned er Øystein Barhaughøgda og Karl-Erik Heimdal i Granat Studios i ferd med å omdanne bygningen til Nes Næringspark.

– Vi var ute etter et nytt lokale og oppdaget at det var ledig i den gamle skolebygningen. Vi forsto at Nes kommune gjerne ville selge bygningen og valgte å slå til på det. De tente umiddelbart på vår idé om et næringssenter, sier Barhaughøgda og Heimdal.

2,6 millioner

Barhaughøgda Holding, som Øystein Barhaughøgda eier sammen med samboeren Mariann Ertresvåg, kjøpte bygningen for 2,65 millioner kroner.

– Vi kommer nok til å bruke rundt halvannen millioner kroner på å pusse opp og klargjøre lokalene for næringspark, sier Barhaughøgda og Heimdal.

De driver selv med film og reklame og vil ha lokaler i andre etasje. Øvrige lokaler vil bli leid ut som kontorer.

Seks leieavtaler

– Seks selskaper, som alle kommer utenbygds fra, har allerede sagt ja til å leie. Det betyr at huset allerede er halvfullt. Vi er ikke bare opptatt av få leieinntekter, men legger vekt på å få leietakere som sammen skaper et inspirerende og kreativt miljø.

De leier ut film-/fotostudio og har også lagd ei pendlerhule, der det blir anledning for dagsleie av en pult med Internett for et hyggelig beløp. Med i prisen får man tilgang til lagringsplass, kopieringsmuligheter og lunsj.

Mest spektakulær blir nok likevel takterrassen med scene og catwalk som skal brukes til ulike arrangementer.

Vil gi tilbake

Felles kantine/kafé for alle som holder til i næringsparken, er også på gang.

– Den vil også være åpen for lokalbefolkningen. Vi er tatt så godt imot av både velforeningen, idrettslaget og nærmiljøet generelt. Derfor vil vi gjerne gi skolen tilbake til Oppaker, lage et hus mange kan føle et eierskap til, sier Øystein Barhaughøgda og Karl-Erik Heimdal.

De kreative karene ser for seg både filmkvelder og juletrefester.

Men i første omgang ser de fram mot 1. november, når Nes Næringsråd arrangerer næringsfrokost i den nye næringsparken.

Offisiell åpning er planlagt i januar.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken