27. januar er det berammet to rettsmøter i Nedre Romerike tingrett i Lillestrøm, som skal behandle to konkursbegjæringer mot den tidligere dekkongen Tommy Sharif (38) fra Leirsund og et av hans selskaper.

«Først er det DNB som har begjært Sharifs Dekksenter konkurs. Så fort det møtet er ferdig, er det Skedsmo kemnerkontor sin tur. De har begjært Sharif personlig konkurs», skriver e24.no.

LES OGSÅ: Tommy Sharif styrte unna konkurs igjen

Krav på 3,6 millioner

Seinest 19. desember klarte Sharif å avverge at Skatt Øst fikk slått selskapet Sharif Invest AS konkurs. Kun timer før rettsmøtet skulle avholdes i Nedre Romerike tingrett klarte 38-åringen å få konkursbegjæringen trukket.

Hvor mye Skedsmo koemnerkontor mener å ha utestående på Tasawer Sharif, som er hans egentlige navn, er ukjent. DNB derimot har ifølge e24.no utestående 3,6 millioner kroner hos Sharifs Dekksenter AS, som er bakgrunn for bankens konkursbegjæring av selskapet.

Tommy Sharif har ikke besvart henvendelsene fra rb.no tirsdag kveld.

LES OGSÅ: Sharif blånekter for 135 betalingsanmerkninger

Ikke første gang

Det er imidlertid ikke første gang Sharif og hans selskaper er begjært konkurs. Skatt Øst alene har begjært ett eller flere av hans selskaper konkurs tre ganger siden desember i fjor.De siste to årene har 38-åringen klart å unngå konkurs en rekke ganger. Ofte har det skjedd kort tid før sakene skulle behandles i retten.

Ved en tidligere anledning skal Sharif ifølge e24.no ha uttalt følgende om rekken av konkursbegjæringer mot ham.

– Fem minutter etter at jeg ble født i 1976 i en dekkstabel så begynte spekulasjonene om meg og konkurs, det har ennå ikke skjedd.

LES OGSÅ: – Jeg har betalt for mye moms, ikke for lite

Tvangssalg

Sharif Invest AS er eierselskapet til Sharifs dekksentereiendom ved E6 på Berger. Eiendommen er nå i ferd med å bli tvangssolgt med bakgrunn i et misligholdt lån i Sparebanken Øst. Banken har et pant på 20 millioner kroner i eiendommen.

– Eiendommen vil bli lagt ut for salg i løpet av kort tid, sier advokat Christian Lundin som håndterer saken etter at tingretten besluttet tvangssalg tidligere i høst.

Lundin sier tvangssalget vil skje uavhengig av en eventuell konkurs i eierselskapet.

– Eiendommen er sannsynligvis pantsatt for mer enn verdien. Dermed har den i praksis liten interesse for et bostyre.

I tillegg til Sparebanken Øst har Eiendomskreditt og DNB tinlyst pant på henholdsvis 60 millioner og 6,5 millioner kroner i eiendommen.

LES OGSÅ: Sharif reddet fra konkurs - igjen