Nå kan du bli søppelbil-eier

Nå kan sørumselskapet Renonorden, en av de største på innsamling av husholdningsavfall i Norden, bli litt ditt. FOTO: RENONORDEN

Nå kan sørumselskapet Renonorden, en av de største på innsamling av husholdningsavfall i Norden, bli litt ditt. FOTO: RENONORDEN

Artikkelen er over 4 år gammel

Nå kan sørumselskapet Renonorden, en av de største på innsamling av husholdningsavfall i Norden, bli litt ditt.

DEL

Det suksessrike selskapet med hovedkontor på Frogner i Sørum er nemlig børsnotert fra og med i dag. Startpris på aksjen er 47 kroner, noe som verdsetter selskapet til 1,28 milliarder kroner.

Over 5 millioner innbyggere i Norge, Sverige, Danmark og Finland får jevnlig besøk av selskapets medarbeidere og kjøretøy. Totalt har Renonorden rundt 1.450 ansatte og nærmere 900 kjøretøy.

– Stor interesse

– De fleste privatpersoner har et forhold til bransjen vår og setter pris på jobben vi gjør. Uten en effektiv og god innsamling og behandling av avfall stopper samfunnet opp. På Oslo Børs kommer vi derimot inn som en ny aktør og representant for en ny bransje. Vi setter derfor ekstra stor pris på tilliten fra våre nye eiere, sier konsernsjef Staffan Ebenfelt i en pressemelding.

Han har turnert Europa den siste tiden for å friste investorer med aksjer og forteller om en sterk interesse fra investorene både i hjemmemarkedene og utenfor Norden.

– Det har vært veldig stor interesse, både i Norge og blant utenlandske investorer. Renonorden opererer i et marked med gode vekstmuligheter, noe som ser ut til å bli oppfattet som attraktivt blant investorene, sier han.

Selskapet opplyser at tilbudet var flere ganger overtegnet.

De eksisterende eierne, Capvest Equity Partners og Accent Equity, fortsetter som betydelige aksjonærer med henholdsvis 19 og 12 prosent av aksjene.

Vekstbedrift

Renonorden har siden oppstarten vært i sterk vekst. I perioden 2004 til 2013 har selskapet hatt en årlig vekst på 26 prosent. Omsetningen i 2013 var 1,2 milliarder kroner, men konsernet måtte bokføre et underskudd på 10 millioner kroner. I Norge har selskapet levert solide overskudd i en årrekke. Overskuddet i fjor endte på 73 millioner kroner, etter en omsetning på nær 550 millioner.

Selskapet har ambisjoner om å betale ut et utbytte på 50 millioner kroner basert på resultatene i regnskapsåret 2014. Deretter legges det opp til en utbyttepolitikk som tilsier at minst 60 prosent av årsresultatet vil tilfalle aksjonærene.

– Vi har lange kontrakter om innsamling av husholdningsavfall for solide kunder. Det gjør meg trygg på at vi vil levere gode resultater også i årene som kommer. Samtidig skal vi stå på for å vinne enda flere nye kontrakter, slik vi har gjort de siste årene. Jeg er sikker på at børsnoteringen vil by på flere nye muligheter og at vårt selskap styrker profilen ytterligere, sier Ebenfelt.

Artikkeltags