Hun er kona til Skal vi danse-kjendisen Egor Filipenko, tobarnsmor, smykkedesigner, moteblogger og gjør stor suksess med egendesignede smykker og luer under navnet By Benedicthe. I høst lanserte hun også sitt eget klesmerke, Billie & Me.

– Det har vært det aller tøffeste året i hele mitt liv. Men samtidig har en stor drøm gått i oppfyllelse, forteller Benedicthe Bjerke til RB.

Startet for to år siden

Drømmen om et eget klesmerke har hun nemlig båret på lenge. I høst ble den virkelighet.

– Nå selges Billie & Me i 20 butikker i Norge, og nå satser vi også i utlandet. Høsten 2017 blir det norske merket også å få kjøpt i Sverige og Danmark, forteller hun.

Det hele startet for to år siden, da Irene Møller fra More Than Shoes på Strømmen Storsenter begynte å ta inn luene og smykkene fra Benedicthes eget merke, By Benedicthe. De to jentene fant fort tonen.

– Vi snakket om å gjøre dette sammen. Vi fikk med oss Jon Olav Halgunseth som investor, og bestemte oss for å satse, forteller Benedicthe.

Passer alle fasonger

Hun er kreativ leder og designer, og er merkets ansikt utad. Irene tar seg av det praktiske .

– Jeg lager ting som jeg selv kunne tenke meg å gå med. Jeg har 10.000 unike brukere på bloggen min hver dag, og 34.000 følgere på Instagramprofilen min. Og de gir meg tilbakemeldinger på at de liker stilen min og det jeg går med. Det gir meg trygghet til å lage klær i min ånd, sier hun.

Og hun tror hun har laget noe som kan falle i smak hos mange.

– Jeg har designet klær som er gode å ha på seg, og jeg er glad i løse plagg. Jeg tror jeg har laget noe som passert til mange. Ikke bare til høye og slanke jenter, men noe som passer for de aller fleste kroppsfasonger, sier hun.

Kan styles opp og ned

Den aller første kolleksjonen består av mange kjoleplagg, som kan brukes både til hverdags og fest. Benedicthe mener nordmenn generelt kan bli flinkere til å style plagg opp og ned.

– Når man investerer i et fint plagg, brukes det ofte altfor sjelden. Plagget blir jo dyrt hvis det bare skal henge i skapet i stedet for at det skal brukes ofte, sier hun.

Hun legger ikke skjul på at det har vært mye hardt arbeid.

– Jeg hadde aldri klart dette alene. Det har vært det tøffeste året i livet mitt, med små barn og mange prosjekter samtidig. Så det er utrolig gøy at det har gått så bra!

Fakta

  • Benedicthe Bjerke (27) er opprinnelig fra Frogner i Sørum. Nå bor hun i Lillestrøm sammen med ektemannen Egor Filipenko og deres to sønner.
  • I høst lanserte hun klesmerket Billie & Me sammen med Irene Møller fra Lørenskog. Det norske klesmerket selges i 20 butikker i Norge. På Romerike kan du kjøpe merket på More Than Shoes på Strømmen og på Mostue i Lillestrøm. Det selges også på Steen og Strøm i Oslo. De har også egen nettbutikk.
  • Benedicthe er også en kjent moteblogger, og blogger for United Influencers. Hun er også kjent for smykkene og luene fra By Benedicthe.