Meklingen fortsetter

Meklingen fortsetter for å unngå flystreik.

Meklingen fortsetter for å unngå flystreik. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Norsk flygelederforening og Spekter sitter fortsatt i mekling søndag. Hvis partene ikke blir enige i løpet av kvelden blir det flygelederstreik fra mandag morgen.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Partene møttes på riksmeklerens kontor klokka ti i et forsøk på å løse konflikten.

– Meklingen pågår for fullt, og alle er nå på plass. Her blir vi sittende til vi har en avklaring. Som jeg har sagt tidligere var det stor avstand mellom partene da vi startet, men vi tar sikte på å finne en løsning, sier forhandlingsleder Anne-Kari Bratten i Spekter til NTB. Hun forhandler på vegne av Avinor.

Hvis ikke partene blir enige innen fristen går ut ved midnatt blir to flygeledere tatt ut i streik i tårnet på Gardermoen og to ved kontrollsentralen på Røyken. Til vanlig er det sju flygeledere på jobb ved hver sentral.

– I utgangspunktet forventer vi en forsinkelse på en halv time på formiddagen, og opp mot to timer i de travleste periodene på morgenen og ettermiddagen. Men i perioder vil trafikken gå som normalt, og passasjerene må forholde seg til informasjon fra flyselskapene, forteller kommunikasjonsrådgiver Kristian Løksa i Avinor til NTB.

Ytterligere to flygeledere i Røyken og to på Gardermoen blir eventuelt tatt ut i streik fra onsdag. I tillegg er det varslet fratredelse for to flygeledere ved Stavanger kontrollsentral på Sola. (ANB-NTB)

Artikkeltags