Fagerborg-utbygger gikk på en smell i Asker

Eiendomsutvikler Borger Borgenhaug i Axer Eiendom i Lillestrøm mens Fagerborg hotell fortsatt sto der.

Eiendomsutvikler Borger Borgenhaug i Axer Eiendom i Lillestrøm mens Fagerborg hotell fortsatt sto der. Foto:

Axer Eiendom AS har markert seg som en av Norges hurtigst voksende eiendomsaktører, men i fjor måtte selskapet bokføre et betydelig tap på ett av sine mange prosjekter.

DEL

Axer Eiendom skal bygge ut tomten som inntil nylig var Fagerborg hotell i Lillestrøm. Selskapet har også bygd Sentrumshagen på Jessheim og kjøpt opp en rekke eneboligtomter i Jessheim sentrum, til sammen 13 dekar, med tanke på videre utbygging.

Men 2018 ble ikke noe gullår for eiendomsutvikler Borger Borgenhaug, som eier selskapet.

Selskapet måtte bokføre et betydelig tap i forbindelse med boligprosjektet Rødsåsen i Heggedal i Asker kommune, skriver Estate.

Kommunen kom på tilsyn

Problemene begynte da Asker kommune kom på tilsyn i 2017, og fant flere uregelmessige forhold på byggeplassen. Kommunen la ned stoppordre. Flere av entreprenørene fikk smekk og varsel om tilbaketrekking av ansvarsretten.

Dette skapte store forsinkelser og ekstra kostnader for utbygger, og Axer Eiendoms datterselskap, Rødsåsen Eiendom, fikk i 2018 et negativt resultat på 46,1 millioner kroner og egenkapitalen i dette selskapet er tapt.

Den øvrige virksomheten til Axer Eiendom gikk derimot greit. Morselskapet hadde et resultat før skatt på 12,2 millioner i fjor.

Solgte næringsbygg på Årnes

Konsernet har i løpet av året realisert to næringsbygg i Vikersund og et næringsbygg på Årnes.

Disse representerer ca. 13,6 millioner kroner i årlige leieinntekter.

Brutto salgssum for Vikersund-selskapene var 180,7 millioner kroner og brutto salgssum for eiendommen på Årnes var 20 millioner kroner.

Artikkeltags