Kontorhunder mot stress

Her er det siste middel i kampen mot stress på jobben: Kontorhund.

Her er det siste middel i kampen mot stress på jobben: Kontorhund. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Stress på jobben? Skaff dere en kontorhund!

DEL

Både forskere og andre mener nemlig at kontorhunder senker stressnivået på arbeidsplassen, skriver det danske nettstedet business.dk.

En av dem som har sett lyset, er Vivian Chan. Hun leder et arkitektfirma i London og tror fullt og fast på, at kontor-hunden Tiger – en langhåret Jack Russell – er bra for medarbeidernes moral og legger en demper på stresset.

Hunden er altså ikke bare menneskets beste venn. Den er direkte helsefremmende for den enkelte og fører til økt produktivitet i bedriften.

– Etter en telefonsamtale med en vanskelig entreprenør, kan det for eksempel være vi snakker med Tiger om det. Du klarer rett og slett ikke å ta sakene altfor seriøst, når Tiger hopper rundt mellom stolene, sier Vivian Chan til CNN.

Hun mener at Tiger ikke får bedriften til at framstå som uprofesjonell. Tvert i mot; hun er overbevist om at hunden bidrar til å styrke relasjonene mellom kunder og arkitektfirma.

Hunden blir fort fortrolig med de besøkende og kan finne på å falle i søvn på føttene deres!

I arkitektbedriftens nabolag er det en IT-bedrift som utvikler applikasjoner til nettbrett. Her har prosjektleder Imke Siefkes med seg sin hund Rabobi på jobb.

– Hundens tilstedeværelse er beroligende for alle. Den er vennlig og skaper derfor en vennlig atmosfære, sier Siefkes til CNN.

En undersøkelse som ble publisert i The International Journal of Workplace Health Management i mars bekrefter langt på vei det Chan og Siefkes hevder.

Ifølge undersøkelsen opplever medarbeidere som får lov til å ta med seg hunden sin på jobb, mindre stress og større tilfredshet.

Undersøkelsen er utført av forskere ved Virginia Commonwealth University's School of Business i USA.

CNN kan også fortelle om en hundeelskende professor, Randolp Barker, som har forsket på en arbeidsplass med rundt 500 medarbeidere, hvor det de siste 14 år har været tillatt å ha med hunden på jobb. På en tilfeldig dag kan der være 20 til 30 hunder på arbeidsplassen.

Professoren fant ut at ansatte som hadde med hunden på arbeid, hadde en tendens til å utvikle mindre stress. (ANB)

Artikkeltags