Gå til sidens hovedinnhold

Kobler kontantfunn til Sharif-konkursene

■ Tommy Sharif og broren pågrepet ■ Overnattet på glattcelle i natt

Artikkelen er over 6 år gammel

Lillestrøm: Politiet har funnet betydelige summer i kontanter under ransaking av Sharif-adresser. Tommy Sharif og broren har tilbrakt natten hos politiet etter at de ble pågrepet og avhørt i går.

Romerikes Blad får bekreftet at politiet beslagla bunker med sedler. Til sammen skal det dreie seg om flere hundre tusen kroner.

Tommy Sharifs forsvarer John Christian Elden, sier til NRK at Sharif ikke var forberedt på sakens utvikling.

Bakgrunn: Tommy Sharif pågrepet og avhøres av politiet

– Han er overrasket over at politiet kom på døren og hentet ham. Hadde de ønsket avhør kunne de ringt ham, så hadde han møtt opp, sier Elden.

Han sier Sharif nekter straffskyld.

– Han kjenner seg ikke igjen i den siktelsen som er tatt ut mot ham, sier Elden.

Konkursras

Broren er siktet for heleri. Også han stiller seg uforstående til siktelsen.

Gårsdagens pågripelser og razziaer markerer innledningen av politietterforskningen i kjølvannet av konkursraset i Sharifs selskaper i mai. Politiet leter både etter penger og datautstyr det mistenkes at Tommy Sharif har fjernet fra selskapene sine forut for konkursene.

– Sharif er siktet for grove bounndragelser, sier leder av økoteamet ved Romerike politidistrikt, Bjørn Ivar Thune.

Strafferammen er inntil seks års fengsel.

Politiet var svært aktive i går. Først pågrep de Tommy Sharif, så ransaket de både næringslokaler i Oslo og en privatadresse på Romerike. En av Tollvesenets valutahunder ble brukt i søk etter penger – et søk som ga resultater.

Flere hundre tusen kroner

– Vi har funnet mye penger i kontanter, bekreftet Thune overfor RB.

– Hvor mye fant dere?

– Det kan jeg ikke si noe om nå. Vi må oppsummere resultatene av ransakingene og avhørene før vi sier noe mer.

Romerikes Blad er imidlertid kjent med at det dreier seg om flere hundre tusen kroner.

Tommy Sharif og broren satt i natt i kjelleren på politihuset i Lillestrøm.

– Vi har ikke tatt stilling til om vi vil begjære noen av dem varetekstfengslet ennå, men de blir hos oss natten over, sa Thune da RB snakket med ham i går ettermiddag.

Tappet for minst sju mill.

Bakgrunnen for politiets Sharif-offensiv er opplysninger bostyrer Christian Lundin kom med da han la fram sin midlertidige boberetning for Sharifs Dekksenter AS og de øvrige Sharif-selskapene for Nedre Romerike tingrett mandag.

Lundin konkluderte i rapportene med at Sharif har tappet selskapet for minst sju millioner kroner siden 2012. Bare i år skal han ha tatt ut 3,2 millioner kroner.

– Disse og andre opplysninger framkommet gjennom media er bakgrunnen for at vi har startet etterforskningen, bekrefter Thune.

Lundin har følgende kommentar til pågripelsen:

– Politiet har flere virkemidler enn et bostyre når det gjelder å skaffe opplysninger om Sharifs virksomhet og mulige bounndragelser. Det er bra for bobehandlingen at politiet nå etterforsker saken.

Økokrim har fra før fått rettens kjennelse på å sperre en konto med 1,3 millioner kroner på, etter at skattemyndighetene har påvist at Sharif har overført 2,9 millioner kroner fra sine selskaper til seg selv i 2013 og 2014. Kontoen står ifølge Dagens Næringsliv i sønnens navn.