Hva skal vi leve av?

Foran f.v: Ingeborg Eskerud, næringsminister Trond Giske, Erle Holstad Wright og Marte Løfman. Bak f.v: Audun Magnus Martinsen, Morten Rørslett Kleveland, Sara Hambro, Liv Marit Vinje, Åsmund Kjos Fjell, Kristoffer Thoner, Saliba Andreas Korkunc.

Foran f.v: Ingeborg Eskerud, næringsminister Trond Giske, Erle Holstad Wright og Marte Løfman. Bak f.v: Audun Magnus Martinsen, Morten Rørslett Kleveland, Sara Hambro, Liv Marit Vinje, Åsmund Kjos Fjell, Kristoffer Thoner, Saliba Andreas Korkunc. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Hva skal vi leve av i framtiden? Det spør mange studenter seg om, men på Norges Handelshøyskole (NHH) i Bergen har studentene gjort noe med det.

DEL

(Siste) Ikke bare forsøker NHH-studentene å finne svar på spørsmålet. De vil også gi gode råd til næringsminister Trond Giske.

Denne uka presenterte de sitt eget NHH-Symposiets studentråd 2020 for nettopp næringsministeren. På eget initiativ skal et utvalg studenter drøfte hva vi skal leve av i fremtiden.

– Jeg berømmer tiltaket. Det er utrolig viktig at de unge melder seg på i denne debatten, sier Giske.

Veldig bra

– Vi kan ikke leve av å være rike. Det at vi er et av verdens rikeste land må gjenskapes hele tiden, sier statsråden.

– Jeg ønsket en debatt om hva Norge skal leve av i framtiden, nettopp fordi det må nytenking og omstilling til, og det må skje nå. Det er veldig bra at studentene kaster seg inn i den samme diskusjonen. Jeg gleder meg til å følge arbeidet deres og få se resultatet.

Innspill

Det var i mars i år at Giske inviterte unge, næringslivsledere til å komme med innspill om landets framtidige levebrød i det som blir kalt Norge 2020, som igjen er en del av regjeringens Samarbeid for arbeid-prosjekt.

Det ble også etablaert et tilsvarende råd for tillitsvalgte med bakgrunn i næringslivets organisasjoner. Dette motiverte studentforeningen ved Norges Handelshøyskole i Bergen til å ta sitt eget initiativ.

Morgendagens ledere

– NHH-Symposiets studentråd er inspirert av Norge 2020-gruppene, ja, sier programsjef for NHH-Symposiet, William Graham.

– Vi studenter er en viktig del av framtiden og føler at vi også bør ha noe å si. Studentrådet skal stille gode spørsmål ved hvordan ting fungerer i dag og vil fungere i framtiden, samt komme med forslag til løsninger som gjør at man får utviklet Norges fortrinn. Det er dagens studenter som er morgendagens ledere, og vi vil utgjøre en sentral del av norsk næringsliv i årene som kommer.

Gleder oss

Nyvalgt leder for rådet, Erle Holstad Wright ser fram til oppgaven.

– Jeg søkte Studentrådet fordi det virket som et spennende forum for idéutveksling på tvers av Norges studentmasse. Vi gleder oss nå til å møtes ved første samling og ta fatt på oppgaven med å diskutere utfordringer og muligheter for norsk næringsliv frem mot 2020, sett i et studentperspektiv, sier Wright. (ANB)

Artikkeltags