Hørt om kunden som kjøpte butikken?

LOKKER HUNDEKUNDER: Beatrice Sollie går ikke av veien for en utfordring. Nå har hun tatt over hundefôrforretningen på Roven i Fet. Hun takker mamma, pappa og den tidligere eieren for god opplæring og oppfølging. Begge FOTO: FRIDA WIE

LOKKER HUNDEKUNDER: Beatrice Sollie går ikke av veien for en utfordring. Nå har hun tatt over hundefôrforretningen på Roven i Fet. Hun takker mamma, pappa og den tidligere eieren for god opplæring og oppfølging. Begge FOTO: FRIDA WIE

Artikkelen er over 5 år gammel

– Det går ikke an å være student i dag uten en jobb, så jeg tenkte jeg like gjerne kunne kjøpe en butikk!

DEL

Beatrice Sollie (23) studerer jus på fjerde året. Omtrent samtidig som studiene startet, skaffet hun seg hunden Dennis (4). Og ikke lenge etter ble hun fast kunde hos forretningen Meradog på Roven i Fet – som selger hundefôr og hundeutstyr.

I dag er hun fremdeles student – og innehaver av hele butikken.

– Jeg var på utkikk etter en deltidsjobb og fikk høre på bygda at butikken skulle selges. Nå står jeg her!

23-åringen stråler mens hun skuer ut over sitt eget, ferske hunderike.

– Veldig morsomt

I juni snakket hun med de tidligere eierne, og 1. oktober fikk hun nøklene.

– Jeg har jobbet i kiosk, men kunne egentlig ingenting om å eie og drive en butikk. Det ble en hektisk sommer, for det var mye jeg måtte lære på kort tid, forteller 23-åringen.

– Heldigvis har jeg fått veldig mye hjelp av mamma, pappa og de tidligere eierne.

Meradog holder åpent seks dager i uka. Foreløpig med Beatrice som eneste ekspeditør.

– Jeg åpner jo ikke før klokka 12, så skal jeg rekke å studere må jeg starte dagen klokka 06. Dessuten får jeg lest litt hvis det ikke er kunder innom, forteller Fet-kvinnen bosatt i Aurskog.

Heller ikke håndballtreninger fire-fem kvelder i uka eller en karriere som håndballdommer, gjorde henne betenkt over å satse.

– Så langt har det vært veldig morsomt og jeg er ikke redd for litt lange dager.

Vurderer innetrening

Da hun tok over, leverte butikken i hovedsak godsaker og utstyr til menneskets beste venn. Nå planlegger Sollie at også hundens verste fiende – katten – skal få samme service.

– Det er romslige lokaler og jeg vil gjerne ha flere bein å stå på, forklarer hun.

Den driftige kvinnen legger ikke skjul på at hun har overtatt en ganske stor og lojal kundemasse etter den forrige eieren.

– Folk kommer helt fra Bærum for å handle her. Likevel er jeg aktiv på Facebook, og merker godt at salget av enkelte produkter tar seg veldig opp når jeg markedsfører dem der, forteller hun.

Meradog ligger ikke spesielt sentralt til, i industribygget langs fylkesvei 172 på Roven.

– Men jeg jobber litt for at folk skal se at det er en butikk her. Jeg merker at de som først har funnet meg, gjerne kommer igjen.

– Du utvider med en egen katteavdeling. Har du flere planer?

– Jeg har vurdert å starte et nytt tilbud til vinteren, kanskje spesielt rettet mot eldre hundeeiere. Tanken er at de skal kunne komme hit og la hunden gå turer på tredemølle. Da får hundene mosjonen de trenger, samtidig som de eldre ikke risikerer å falle på glatta, svarer hun.

Artikkeltags