Stillheten rådet på Sundbytunet fredag ettermiddag, noen timer etter at det var slått opp plakater som fortalte at Sundbytunet Mat & Drikke AS er konkurs.

Selskapet gikk til skifteretten med oppbudsbegjæring denne uka, kort tid etter at Sundbytunet Eiendom AS hadde sendt konkursbegjæring.

BAKGRUNN: Sundbytunet Mat og Drikke er konkurs

Gjeld til kursarrangør

Bobestyrer Ole Jan Halvorsen sier til Romerikes Blad at en foreløpig oversikt viser at selskapets gjeld er på minst 11,3 millioner kroner.

– De to største kreditorene er Felix kurs- konferansesenter i Oslo med 6,2 millioner kroner og Sundbytunet Eiendom AS med 2,4 millioner kroner. Her finnes også en del offentlige kreditorer.

– Hvilke verdier er det i boet?

– Her er ikke store verdier å snakke om. Selskapet eier en del utstyr, men det har ingen stor verdi. Vi snakker videre om en mindre kassabeholdning, en del tørrvarer samt alkohol i form av vin, brennevin og øl på tank.

Ser for seg dragkamp

– Hvem vil overta utstyret og varebeholdningen ?

– Det blir nok en dragkamp mellom partene, men det er for tidlig å si noe om hvem som vil overta det. Med hensyn til drikkevarene følger vi vanlige rutiner for salget av dette. Vi kan ikke selge det til hvem som helst.

– Kjenner du til interessenter som vil overta lokalene etter Sundbytunet Mat & Drikke AS?

– Nei, overfor oss har gårdeier uttalt at det foreløpig ikke har meldt seg noen som er interessert i å overta.

19 ansatte

Romerikes Blad kontaktet i går styreleder Hanne Marthe Bertheussen og direktør Aage Ingvaldsen i det konkursrammede selskapet, men ingen av de to besvarte våre henvendelser.

Sundbytunet Mat & Drikke AS overtok 2.000 kvadratmeter av bygningsmassen på Sundbytunet i april 2013. Driften i fjor ga 3,4 millioner kroner i minus, etter en omsetning på nesten 22 millioner kroner. Det skal være 19 personer som er berørt av driftsstansen, som ansatte på hel- eller deltid.

Skiftesamlingen i Øvre Romerike tingrett er berammet til 3. oktober.

«Sluttet å betale i februar»

Konkursrammede Sundbytunet Mat & Drikke AS har misligholdt leiekontrakten og unnlatt å betale leie og felleskostnader siden februar måned.

Dette ifølge en pressemelding som Kjersti Romsaas Sundby har sendt ut i anledning situasjonen som har oppstått på Sundbytunet.

Sundbytunet har 11 leietakere fordelt på seks bygninger. Sundbytunet Mat & Drikke AS ble etablert i april 2013. Selskapet overtok 2.000 kvadratmeter etter Sundbytunet Drift AS.

Etablissementet har bestått av kurs-, konferanse- og selskapslokaler, overnattingssted, restaurant, pub/bryggeri, butikklokale og bakstehus.

«Sundbytunet Mat & Drikke AS tok enkelte grep for å bedre lønnsomheten, og vi som positivt på mulighetene til god og forsvarlig drift. Ytre sett har da også nevnte steder blitt godt besøkt», heter det i pressemeldingen.

Romerikes Blad kontaktet Kjersti Romsaas Sundby per telefon og e-post fredag, men hun svarte ikke på noen av våre henvendelser.

Det var i november 2011 at det nye «Sundbytunet» åpnet sine dører for publikum. Kjersti Romsaas Sundby er eneeier av Romsaas Holdning AS.