Fortsatt i minus

Hurtigruten gikk 172 millioner kroner i minus i første kvartal.

Hurtigruten gikk 172 millioner kroner i minus i første kvartal. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Hurtigruten fikk i første kvartal i år et underskudd på 172 millioner kroner.

DEL

Skaff deg RB+ og les alt – 5 kroner for 5 uker!

Det er 18 millioner kroner mindre enn underskuddet i tilsvarende kvartal i fjor.

Hurtigruten forbedret i samme periode både driftsinntektene og driftsresultatet. Driftsresultatet økte fra minus 179 millioner kroner i fjorårets første kvartal, til minus 120 millioner kroner i årets første kvartal. Omsetningen økte i samme periode fra 587 millioner kroner til 723 millioner kroner.

– Kombinasjonen av god volumvekst og sterk prisvekst for norskekysten ga sammen med den nye avtalen med staten et tilfredsstillende resultat for første kvartal, opplyser administrerende direktør Olav Fjell i Hurtigruten.

Selskapet har registrert 15,5 prosent flere gjestedøgn, og en økning på 22,6 prosent på rundreisene. Utviklingen i antall gjestedøgn er spesielt sterk i det britiske markedet og har for første gang nådd samme nivå som tyske gjestedøgn.

For resten av inneværende år ser imidlertid Hurtigruten for seg en vanskeligere periode.

– Bookingen for resten av 2012 reflekterer et mer utfordrende marked og for hele året er bookingen på nivå med 2011. Vårt største enkeltmarked, Tyskland, ligger bak fjoråret. Det er iverksatt tiltak for å redusere konsekvensene av markedssvikten og sikre fortsatt vekst i antall gjestedøgn, sier Fjell. (ANB-NTB)

Artikkeltags