(Siste)

[Tidens Krav] Ifølge Barneombudet er Gjemnes først i landet med dette tiltaket.

– Spennende og nyttig, fastslår oppvekstleder Terje Humstad.

Elevene gleder seg også til for første gang å få delta aktivt når nye lærere skal ansettes. Det er som rådgivere elevene blir brukt, og de får ikke være med på å fatte endelig vedtak om hvem som skal ansettes.

– Jeg har stor tro på at disse elevene vil gjøre en grundig jobb når de får møte søkerne, og jeg er også sikker på at de vil stille kloke og relevante spørsmål. Ikke minst så er jeg også sikker på at de kommer til å ta opp helt andre ting enn det vi andre voksne kanskje legger vekt på i intervjuene, sier Humstad til Tidens Krav.

Barneombudets rådgiver Thomas Wrigglesworth gleder seg veldig over å høre beslutningen om å involvere elevene.

– Dette er modig og riktig gjort av Gjemnes, og vi gleder oss til å høre hvordan det fungerer. Så vidt jeg vet kan Gjemnes være den første kommunen som lar elevene i grunnskolen delta på denne måten. Jeg har hørt om videregående skoler som praktiserer dette, men dette er den første grunnskolen, sier Wrigglesworth.

De fire jentene fra elevrådet som blir med på intervjuene dette skoleåret er Anna Berg Brakstad (10B), Kathrine Svensvik Birkeland (9A), Julianne Fiske (10A) og Amalie Rausand Søllesvik (9B).

– Vi synes det er viktig at vi som elever får være med på intervjuene, og vi kommer til å se etter andre ting enn de voksne, tror de fire elevene. (ANB)