Næringsminister Trond Giske leder gruppen som skal snekre ny kunnskapspolitikk for Arbeiderpartiet fram mot stortingsvalget i 2013. Fredag starter han en norgesturné for å få innspill. Han begynner med en selverkjennelse:

– I Arbeiderpartiet har vi vært for lite tydelige på at vi også heier på de flinke. Noen har fremstilt det som om vi elsker gjennomsnittseleven. Det er et vrengebilde. Men vi må bli klarere på at vi også vil dyrke de som har ekstraordinære talenter, sier Giske til Aftenposten.

Standpunktet hans er formet av bakgrunnen som utdanningsminister og kultur- og idrettsminister. For Giske mener skolen må la seg inspirere av idretten og kulturen.

– Innen idretten klarer vi å satse på talenter, samtidig som vi får med alle i breddeidretten. Den holdningen ønsker jeg å overføre til skolen, sier Giske.

Rundturen til Giske begynner ved senter for leseforskning på Universitetet i Stavanger, og fortsetter til Bodø, Trondheim, Svolvær, Fredrikstad, Drammen, Ski, Bergen og Lørenskog. (ANB-NTB)