Droppet hotell-kjøpet

HOTELLBOM: Tommy Sharif inngikk avtale om hotellkjøp i Sverige i 2011. Han solgte opsjonsavtalen etter kort tid.Foto: Lisbeth Andresen

HOTELLBOM: Tommy Sharif inngikk avtale om hotellkjøp i Sverige i 2011. Han solgte opsjonsavtalen etter kort tid.Foto: Lisbeth Andresen

Artikkelen er over 7 år gammel

Tommy Sharif betalte drøyt 300.000 kroner i forskudd for et gammelt storhotell i Sverige i 2011, men droppet å fullføre kjøpet. Han hevder selv å ha tjent millioner på å selge opsjonsavtalen.

DEL

Hotellhandelen omtales i årsberetningen til et av Sharifs investeringsselskap, Tommy Sharif AS, for 2011.

Tommy Sharif hadde ikke anledning til å svare på spørsmål fra RB i går, men det framgår av årsberetningen at Sharif inngikk avtale om å kjøpe gamle Wermlandia hotell i 2011.

Sharif skriver selv i årsberetningen at hotellhandelen delvis ble finansiert med ulovlige lån fra Sharifskonsernet.

Wermlandia hotell ligger i det lille tettstedet Ekshärad i Värmland i Sverige. På 1970-tallet var hotellet et yndet rekreasjonssted for svenske kjendiser.

Forfall

Ifølge avisen Värmlands folkblad kjøpte den norske forretningsmannen Jørn Bertheussen, på Romerike også kjent som eier av bakeriselskapet Bakermester Nikolaisen AS på Årnes, hotellet i 2009. For lav lønnsomhet tvang ham til å stenge hotellet sommeren 2010.

Våren 2011 kom Tommy Sharif på banen. Han inngikk en opsjonsavtale om å overta hotellet, og betalte 350.000 svenske kroner i forskudd. Sharif klarte å få inn noe leieinntekter, men tydeligvis ikke nok til at han så seg tjent med å fullføre hotellhandelen. I stedet ble hotellet overlatt mer eller mindre til seg selv – og forfall. Knuste ruter og meterhøyt gress skapte reaksjoner i nabolaget.

– Man tror ikke at det er sant. Det er trist å det skal se slik ut, uttalte en nabo til Värmlands folkblad.

Sharif uttalte til samme avis at han forsto reaksjonene, men at han slet med å finne nye eiere til hotellet.

Solgte med gevinst

Det klarte han imidlertid til slutt. Han skal til og med ha solgt opsjonen med gevinst:

«Opsjonen er innløst i 2012 med en betydelig gevinst. Oppgjør av denne opsjonen skjer i henhold til kontrakt 1. april 2013,» skriver han i selskapets årsberetning.

Ifølge regnskapspapirene ble hotellet solgt for 6,1 millioner svenske kroner. Sharif oppgir at den regnskapsmessige gevinsten hans blir på 2,6 millioner svenske kroner.

RB har vært i kontakt med Jørn Bertheussen som inngikk opsjonsavtalen med Sharif. Han ønsker ikke å kommentere saken.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken