Veidekke vurderer å selge eiendomsdelen

Veidekke åpner for å selge unna eiendomsutviklingsdelen. Selskapet har allerede mottatt en henvendelse fra en aktør som ville kjøpe den.

DEL

I en børsmelding, som først ble omtalt i Estate, melder at styret har gitt konsernledelsen mandat til å utarbeide en plan for en mulig deling av Veidekke i to virksomheter.

En mulighet er at eiendomsutviklingsdelen selges i sin helhet og dermed får andre eiere enn Veidekke. Veidekke skriver i en melding at de har mottatt en henvendelse fra en seriøs aktør som har hatt konkret interesse for å kjøpe eiendomsdelen. Det er også en mulighet å børsnotere Veidekkes eiendomsvirksomhet. Selskapet har hyret inn ABG Sundal Collier som finansiell rådgiver og Advokatfirmaet Schjødt som juridisk rådgiver i prosessen.

Veidekke er en av Skandinavias største boligutviklere, med en tomtebank på over 18 000 enheter i Norge og Sverige., også på Romerike.

Den bokførte verdien av virksomheten var 8,2 milliarder kroner ved utgangen av tredje kvartal. Selskapet hadde da 1676 boliger i produksjon, hvorav 932 var i Norge og 744 var i Sverige.

Veidekke driver også med utvikling av næringseiendom og en transaksjon kan åpne muligheter for at blant annen logistikksatsingen i Veidekke Logistikkbygg finner «mer riktige eiere» innenfor logistikksegmentet.

Styret forventer at endelig beslutning om transaksjonsmodell og gjennomføring vil finne sted i løpet av første halvår 2020.

Artikkeltags