Gå til sidens hovedinnhold

Pengene fosser inn – tjener mye mer enn i fjor

Artikkelen er over 2 år gammel

Akershus Energi har tjent nesten 90 millioner kroner så langt i år.

Det er 28 millioner mer enn i samme periode i fjor.

– Selv om det vesentligste av resultatøkningen skyldes en betydelig økning i kraftprisen, gjenspeiler det også en meget god økonomisk utvikling i konsernet, etter flere år med omstilling og etablering av nysatsinger, sier konsernsjef Jørn Myhrer i en pressemelding.

Vannkraftproduksjonen og fjernvarmeproduksjonen var i 1. halvår 2018 på henholdsvis 1150 GWh og 114 GWh, mot 1130 GWh og 91 GWh for samme periode i 2017.

Konsernet hadde i 1. halvår 2018 et driftsresultat på 294 millioner kroner som er 53 millioner kroner høyere enn året før.

Les også

Huset ble kuppet før visning: Fikk nesten en halv million mer enn prisantydning

Det er fremdeles noe usikkerhet om langsiktig nivå på kraftpriser framover, spesielt etter 2020. Konsernet legger til grunn at det kommer mye ny kraft inn i det nordiske markedet, basert på investeringer med grønne sertifikater, og det er en utfordring at etterspørselen etter kraft ikke øker tilsvarende, selv om det er en økende optimisme i norsk- og europeisk industri.

Konsernet har et mål om å vokse ytterligere på vannkraft. Det jobbes også med å finne gode industrielle løsninger i de vassdrag hvor konsernet har anlegg, for å optimalisere drift og hente ut synergier. 

I grønn infrastruktur-porteføljen er det først og fremst investeringen i datasenter som er en langsiktig industriell investering.

Vekst og investeringer på nye områder vil i hovedsak gjøres sammen med partnere for å knytte egen kompetanse sammen med nære samarbeidspartnere, heter det i pressemeldingen.

Les også

Brannmann rystet over forbipasserende: – Det var helt kaos

 

Kommentarer til denne saken