– Vi har vært igjennom en betydelig opprydding i selskapet, men nå hadde vi ingen annen mulighet enn å melde oppbud. For å drive videre var vi avhengig av betydelig kapitaltilførsel fra eierne. Det var det imidlertid ikke mulig å få til, sier daglig leder i Setskog Hus og Hytter AS, Hogne Røisheim.

Kostbar utvikling

Setskog Hus og Hytter AS ble etablert i 2008 og har utviklet egne hus–og hyttemodeller som i hovedsak er solgt til kunder i østlandsområdet. Den samlede omsetningen siden 2008 er på cirka 290 millioner kroner.

Røisheim, som kom inn som daglig leder i selskapet sent i 2011, gir denne kortversjonen av hvorfor det ikke har vært mulig å få lønnsom drift i selskapet:

– Selskapet har lagt ned store ressurser i å drive bygdeutvikling, men det koster å etablere bolig- og hytteområder. Når man da ikke får solgt nok blir rentekostnadene til slutt for store. Det er tøft å satse på egenproduserte typehus for et lite, selvstendig selskap.

Den store ryddesjauen i selskapet førte til et underskudd på 37 millioner kroner i 2011. Det skulle vise seg at kostnadene man hadde tatt ikke var nok til å få selskapet på rett kjøl.

– Vi fikk et betydelig underskudd også i 2012, sier Røisheim.

Byggearbeider stoppet

Bostyrer Ole Jan Halvorsen har ikke rukket å skaffe seg fullstendig oversikt over gjeldssituasjonen i selskapet. Han jobber nå for å få klarhet i både den og hva konsekvensen for selskapets pågående byggeprosjekter blir.

– Målet er selvsagt at kundene ikke skal bli skadelidende, sier han.

Byggearbeidene ved leilighetsprosjektene Festningsåsen Panorama på Bjørkelangen og Stasjonstomta på Hemnes ble stanset onsdag ettermiddag. Det samme ble arbeidene på en tomannsbolig på Strømmen og en enebolig på Aurskog, i tillegg til noen mindre byggeoppdrag.

48 ansatte i selskapet, som nå står uten jobb, må vente i spenning på om de får jobbene tilbake.

– Jeg håper jo selvsagt at noen ser potensialet i denne virksomheten og kan føre den videre, sier Røisheim.