Jeg har mye å lære når det gjelder vaksiner. Jeg er ikke i nærheten av å vite alt som burde vites. Blir man egentlig noen gang helt utlært som privatperson, tenker jeg. Er det i det hele tatt mulig å bli utlært for den vanlige mannen i gata. Man vet aldri om det man leser og hører er løgn eller ikke. Jeg sitter her og føler meg ganske forvirret av det hele. Man må sile ut selv det man mener er løgn og velge selv hva og hvem man vil tro på. Da vil det selvsagt bli en smørje med tanker og meninger rundt hva som er rett og galt.

Det vil igjen selvsagt gjøre at mange ytrer meninger, om ting man ikke har peiling på, men TROR man har peiling på. Der føler jeg at ingen er bedre enn andre. Jeg er like ille som deg og du er like ille som meg. Vi mener og tror og synes i det vide og brede og vi mener og tror og synes at vi sier det riktige. Ikke minst ser jeg hele tiden at metaforer med bil og bilbelte går igjen som argumenter begge veier. Jeg er lei av bil argumentene. Til og med bruer er blitt brukt som metafor på at det å vaksinere, det er det riktige. Hvem er det som egentlig sitter på sannheten. Er det du som bruker bil som metafor? Eller er det du som bruker bruer som metafor? Tvilsomt.Gi meg noe mer håndfast er du snill.

Det at vaksiner blir anbefalt av myndighetene, er for meg ikke bra nok. Jeg vet at det er bra nok for mange og at det holder i massevis for mange, men hva med oss som er skeptiske, som det ikke holder for? Hva med oss som har sett kraftige bivirkninger etter vaksiner? De vet hvor skeptiske mange er, hvorfor tar de ikke skikkelig tak og informerer oss? Hvis dere har ett så stort ønske om at vi skal vaksinere oss og barna våre, hvorfor i alle dager kan dere ikke bare stå frem en gang for alle og motbevise alt vi sier og tror? Hvorfor er det stort sett bare privatpersoner, kjendiser og helsesøstre som sier noe? Hvorfor er det så og si ingen som bryter inn og roer ned dette sinnyke kaoset som er for tiden? Hvorfor lar de oss få holde på i en evig runddans med drittslenging? Dokumentert ditt og dokumentert datt. Hvem er det som sitter på disse dokumentene og hvorfor får vi ikke se de i sin helhet? Mens vi fortsetter i det uendelige, hvor vi aldri blir enige, sitter media og gnur seg i hendene og storkoser seg.

De er kanskje de aller verste selv, når det gjelder drittslenging av personer. Da mener jeg drittslenging av visse kjendiser som har sine meninger om dette og velger å gå mot strømmen.  Jeg er sikker på at visse aviser som tar betaling for at vi skal kunne gå inn å lese visse artikkler, de tjener fett med penger for tiden. De elsker at vi engasjerer oss og så fort ting har roet seg , så kjører de pån igjen med ett eller annet som får debatten til å rase igjen. Nettet florerer av hat. Hat mot alle som ikke tør å vaksinere barna sine. Vi er noen forbanna kryp, barnemishandlere, idioter og ikke glem... Mange av dere synes selvsagt dere er så mye bedre enn oss. Dere elsker å hate oss, for det får dere til å føle dere så mye bedre. For dere gjør nemlig det som er rett og vi gjør ikke det. Så det er selvsagt deres rett å ytre slike meninger om oss også.

Er det i det hele tatt noen VIKTIGE personer, som har stått frem og pratet om vaksinene nå den siste tiden,  jeg ikke har fått med meg? Noen som har noe vettugt å si i det hele tatt? Noen som kan legge frem dokumenter på hele smørja? Dokumenter som faktisk er sanne? Dokumenter som viser at  MMR IKKE er farlig og så og si aldri har bivirkninger? Jeg lurer også på hvorfor personer titt og stadig kommer frem med bivirkninger de har opplevd, som ikke er blitt registrert en gang? Er det da rart man blir i tvil? Hvorfor velger mange å se igjennom disse stakkars menneskene med fingrene og late som ingeting? Så fort noe slikt kommer frem, da blir det helt stille fra alle leger, helsesøstre, provaksinere og det som er. For det er jo bare vrøvl.... Men er det egentlig det? Hvorfor blir ikke de som får slike skader etter vaksiner noe oppmerksomhet? Det er jo rett og slett tragisk :( Disse menneskene blir som regel bare sett på som løgnere. Hvorfor?? Er det så vanskelig å forstå at vaksiner KAN ha bivirkninger de også??

Når jeg spør legen min om det jeg lurer på, får jeg bare til svar at han bare anbefaler å vaksinere. Ikke noe mer rundt det. Er det fordi han ikke vet noe særlig om det? Han anbefaler det, men han kan heller ikke si noe mer. Hvordan kan han anbefale noe han ikke vet så mye om? Hvordan kan han forvente at jeg skal "gjøre som alle andre", bare fordi det blir anbefalt? Av han? Av en lege som jeg føler har mindre peiling enn meg om vaksiner? Hvis han har mer peiling enn meg, så prater han iallefall ikke om det. Han klarer ikke argumentere imot meg. Alt han sier er, det er anbefalt. Jeg tror ikke han vet noe mer enn det.Vet han noe mer om det, er han iallefall veldig flink til å skjule det.

Alle som er for vaksiner, har de fått dokumentasjoner rett i hånda, eller leser de på nett slik som meg? Jeg vet på ingen måte alt, jeg vet nok mindre enn mange og mer enn noen, men jeg har så utrolig mange spørsmål som jeg er redd jeg aldri vil få svar på. Hvorfor går ikke noen høyt autoriserte personer ut og forteller oss i Norge, hvorfor det ikke er farlig å vaksinere? Jeg er lei av å lese engelske/amerikanske tekster på nettet. Jeg gjorde det i starten. Jeg gidder ikke det mer. Jeg leser egentlig fint lite lenger i det hele tatt. For alt som blir kastet opp av media er stort sett "mobbing" av de som velger noe annet enn "alle andre". De er himla flinke på å skrive "vaksiner barna deres nå", men de forteller ikke oss noe annet enn at vi må gjøre det fordi meslinger kan drepe barna våres. Hvis det er så høy risiko at barna våre faktisk mest sannsynlig kommer til å dø av meslinger, hvorfor gir dere oss ikke den infoen vi ønsker, istedenfor å latterliggjøre vår frykt for vaksiner? Vi trenger mer enn ett lite "fordi det er av solidaritet", "fordi meslinger er farlig", "fordi at naboen gjør det", "fordi helsesøster sier det er best" osv.

Jeg føler at alt som blir skrevet for tiden, ikke gir meg svar på noe av det jeg lurer på. Det gjør meg bare til å bli enda mer skeptisk enn hva jeg noen gang har vært. Alt jeg ser er drittslenging fra privatperson til privatperson, mye synsing og troing, linker til sider jeg ikke vet om jeg kan stole på, og noen dårlige forsøk fra helsesøstre på å overtale folk til å ta vaksiner, i media og i kommentarfelter på artikler som media har lagt ut. Liker Norge at mennesker holder på slik? Hvem får noe ut av at halve Norge er i debatt og har vært det i flere måneder nå? Ingen blir noe klokere av det? Hvorfor slutter ikke media snart å pumpe på med det jeg vil kalle uthenging av visse kjendiser som står for ikke vaksinasjon av barna sine? Hvorfor prøver de å få det til å se ut som at de er Norges værste foreldre?

Jeg kom over en avis her om dagen, hvor det stod klart og tydelig "Etter at et barn i Oslo døde av meslinger i februar, har vi fått flere henvendelser ang vaksiner".

Kjære vene tenkte jeg, dette er jo ren løgn! Hvordan i all verden kan de skrive noe slikt! Jeg kjente jeg ble veldig provosert. Skal dette virkelig få lov til å stå, slik at enda fler foreldre blir helt hysteriske og VI, vi som ikke vaksinerer skal nok en gang få en runde med hvor livsfarlige vi er....  I tillegg så skal en haug med mennnesker, som kanskje ikke har bestemt seg ang vaksiner enda, løpe avgårde og vaksinere barna sine... For det har jo DØDD ett barn av meslinger i Norge! I 2015!!

Jeg satte meg med en gang ned og skrev en mail til journalisten, for jeg følte at det her kunne jeg faktisk ikke godta. At noen kan gjøre ett slikt overtramp i media, det er skremmende. Jeg nektet å godta det.

Mailene gikk som følgende:

Hei!
Jeg synes det er ganske urovekkende å lese denne artikkelen, da det står følgende "? Etter at et barn i Oslo døde av meslinger i slutten av februar, har vi fått flere henvendelser om vaksiner."Meg bekjent, så har det ikke vært ett eneste tilfelle i Norge i år hvor ett barn har fått meslinger og ei dødd av det? Så langt så er det vel kun ett tilfelle med meslinger i Norge disse tider og det var en student som hadde blitt smittet mens han var ute på reise? Ikke døde han vel heller?

Hvis dere først skal drive med skremselspropaganda rundt dette, så er det vel kanskje greit å legge riktig fakta på bordet. Hvis du mener jeg tar feil og at ett barn i Norge faktisk har dødd av meslinger nå i februar, så beklager jeg mitt innspill, men vil gjerne da høre fra deg at dette er fakta.

(til leserne, her har jeg skrevet en feil, da det var en kvinne og ikke en mann, beklager feilen)

Mvh Linn

Svar: Det er fakta. Er godkjent fra hesesøsterne og omtalt i Aftenposten

Kan du sende meg en link til dette i Aftenposten? Gjerne også kontaktinformasjonen til disse helsesøsterene? Uansett hvor mye jeg søker på nettet, så finner jeg ikke noe tilfelle med barnedødsfall av meslinger i Norge i februar.

Mvh Linn

Svar: Fint at du sier fra,  jeg får ikke gjort noe mer med dette nå. Må ta det til uka.


(Til bloggleserne, 4 timer senere var denne setningen fjernet fra nettavisen)

Hei

Jeg ser at det nå er forandret i nettutgaven av deres avis, det er veldig bra. Jeg har ikke tatt meg bryet med å sjekke om det stod i deres papirutgave den 20 mars. Hvis det står også i papirutgaven at ett barn i Oslo har dødd av meslinger, så burde dere vel kanskje gå ut med en notis om at dette var en feil. I henhold til vær varsom plakaten punkt 4.13. står det følgende: Feilaktige opplysninger skal rettes og eventuelt beklages snarest mulig.Da jeg ser på det som ett ganske grovt overtramp å skrive at ett barn har dødd av meslinger, når det faktisk ikke er tilfelle, synes jeg at en beklagelse eller en rettelsese burde være på sin plass i papirutgaven. Jeg mener at det burde komme frem atdet hverken har vært ett barn med meslinger eller at noen har dødd av det. Det siste dødsfallet i Norge med meslinger var i 1989, som jo er 26 år siden, iallefall så vidt meg bekjent.

Mvh Linn

Svar: Ja, du har rett. Har jeg gjort feil, så retter vi i papir. Etter at du gjorde meg obs på at det kunne være feil, fikk j nettvakt til å ta bort setningen. Takk for at du sier fra. J må sjekke i morgen artikkelen som j egentlig laget en lokal vri på fra Aftenposten. Skal gi deg beskjed!

Hei igjen, jeg skriver en rettelse i papir i dag. Jeg tror feilen må ligge i at rettelsen i teksten (etter at helsesøster hadde lest gjennom) ikke ble lagret. Dermed kom det inn en feil om at dette skjedde i Norge, når det skjedde i Tyskland. Jeg skal ikke skylde på helsesøstrene, det er jeg som ikke har lagret det som skulle endres. Mitt første svar til deg kom midt under Birken, så jeg var ikke helt med. Jeg følte meg trygg fordi saken var gjennomlest. Har fått to andre henvendelser om det samme, så bra at du fikk meg til å fjerne setningen lørdag.

Slike feil får meg til å bli enda mer skeptisk. Hva om jeg ikke hadde tatt tak i det? Jeg vet at de andre mailene hun har fått, er pga at jeg gjorde en del mennesker oppmerksomme på denne feilen. Jeg synes det er helt sykt at det i det hele tatt skal være mulig å gjøre en slik blemme. Hvor mange blemmer er det egentlig som blir gjort, uten at noen tenker over det? Hvor mange "feil" og usannheter er det egentlig vi blir lurt til å tro på av media, hver bidige dag?

Jeg vet jo selv, jeg har jo vært offer for det selv også. I en sak så ble det doblet i avisen. Da det var en hyggelig sak som ikke kunne skape noe problemer for noen, lot jeg det ligge. Men det å smøre på, kan jo selvsagt få konsekvenser for noen. Det å skrive at et barn faktisk døde av meslinger i Oslo, det er en ganske drøy feil spør du meg og jeg er glad den feilen er blitt rettet opp i. For den kunne i værste fall ha blitt ståendes der for evig og alltid.

Les Linn Ekstrøms blogg her!