Bare én gang er turen avlyst. Det  betyr at det nå er 17. gang Skiforeningens Markatjeneste og Nannestad og Gjerdrum Røde Kors kan invitere til en stemningsfull skitur til Råsjøstua i Nannestad. Deltakerne kan som vanlig velge om de vil gå fra Sjonken i Nannestad (7,5 kilometer) eller Hakkim i Nittedal (4,7 kilometer).

– Ikke la deg skremme

– Det har vært dårlige forhold i et par år, men i år kan ingen klage på forholdene. Det er rikelig med snø og topp skiføre. Vi får bare håpe at kulda ikke skremmer folk fra å holde seg hjemme, sier prosjektleder og aktivitetskonsulent Annemarie Erichsen-Kuster i Skiforeningen.

Lørdag kveld er det meldt 10 kuldegrader, lite vind, overskyet, men ikke nedbør i Nannestad.

Kanskje kommer månen

– Hvis man husker godt med varme klær bør ikke kulda være noe problem. Ofte sprekker skylaget opp, så det kan være håp om at månen titter litt fram, det har vi opplevd før, sier Erichsen-Kuster.

Framme ved Råsjøstua kan man varme seg ved bålet eller ved peisen i hytta, der Nannestad og Gjerdrum Røde Kors er vertskap. Råsjøstua er åpen til klokka 22 eller senere. Og jo da; spesialiteten elgpølse er å finne på menyen også i år.