Endelig kan skisenteret åpne!

DRØMMEBILDET: Nannestad Skisenter håper på aktivitet som dette når anlegget åpnes til helga.

DRØMMEBILDET: Nannestad Skisenter håper på aktivitet som dette når anlegget åpnes til helga. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Etter en trøblete vinter så langt kan Nannestad Skisenter endelig åpne bakken lørdag – med kun natursnø.

DEL

– Vi gambler litt, men vi tar sjansen og sier at det blir åpning lørdag klokka 11, sier styreleder Roger Axelsen.

Når han bruker ordet «gambler», er det fordi skisenteret er prisgitt natursnø. I november ble det klart at anlegget ikke lenger hadde vann til produksjon av kunstsnø. Vannproblemene dukket opp like etter at kommunen hadde gitt en økonomisk håndsrekning til drift av skisenteret.

Er sårbare

– Det viktige nå er at vi har nok natursnø til at vi kan åpne bakken lørdag. Med kun natursnø er vi sårbare mot mildvær og regn, men vi satser på at vi er i stand til å åpne som planlagt, sier Axelsen.

– Uten kunstsnø i bunnen har vi ikke den såla vi har hatt siste 17–18 år, men vi håper at folk kan leve godt med det om de skulle se en halmtust. Vi håper også at de forstår at vi ikke har mulighet til å anlegge park med kuler og lignede, men at det likevel blir mye folk å se i bakken når vi har jobbet hardt for å åpne.

Mellom 11.000 og 12.000 besøkende på Nannestad Skisenters Facebook-side tyder i hvert fall på at det er stor interesse for det barne- og familievennlige anlegget. Det er lurt å følge med der for å holde seg orientert om eventuelle endringer.

– Ikke utsett aktivitetsdagen!

Bakken er åpen fra 11.00 til 17.00 i helgene og fra 17.30 til 21.00 på hverdager. Det går også fort til vinterfeien i uke åtte. Da har skisenteret samme åpningstider som i helgene.

– En del skoler pleier å ha aktivitetsdag hos oss. Jeg vil oppfordre dem til ikke å vente for lenge med denne. Det beste er uka før vinterferien eller senest uka etter vinterferien. Siden vi bare har natursnø denne vinteren kan vi ikke vite hvordan forholdene er i midten av mars.

– Til neste vinter har dere ordnet med kunstsnø?

– Det har vi tro på. Søknadsprosessen i forhold til Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) er i godt driv. Vi forsto tidlig at det ikke var mulig å få alt på plass denne vinteren. I mars skal vi dessuten være ferdige med en langsiktig plan i samarbeid med kommunen, sier Roger Axelsen.

Artikkeltags