Fikk bildehilsen fra Buzz Aldrin

Til Florida: Fra venstre: Åsmund, Jacob, Michael-Angelo, lærer Kjell Arnt Nystøl, June, Trym, Sofie, Morten, Håvard, Nikita, Bård, Kim Andre, Elizabeth, Marcus, Adrian, André, Håvard, Natalia, Maylen, Kim Andre, Christine, Håkon, Egle.Foto: Nannestad vgs

Til Florida: Fra venstre: Åsmund, Jacob, Michael-Angelo, lærer Kjell Arnt Nystøl, June, Trym, Sofie, Morten, Håvard, Nikita, Bård, Kim Andre, Elizabeth, Marcus, Adrian, André, Håvard, Natalia, Maylen, Kim Andre, Christine, Håkon, Egle.Foto: Nannestad vgs

Artikkelen er over 2 år gammel

NANNESTAD: Nannestad videregående skal få sin «Wall og fame»: Nylig kom en fotografisk hilsen fra Buzz Aldrin, mannen som var nummer to på månen, i 1969.

DEL

I snart ti år har elever i faget «teknologi og forskning» hvert år reist til Florida for å studere flyteknologi og romfart. I februar reiser nok en gruppe. Tidligere i år sto blant annet besøk på NASA på programmet. Nylig fikk skolen en celeber hilsen, et signert foto fra Buzz Aldrin: «To Nannestad High School. Continue to aim the stars», lyder hilsenen fra den berømte astronauten.

– Eneste i Europa

– Mye tyder på at skolen er alene i Europa om å motta en slik heder, og dermed er bildet unikt, sier rektor Atle Solberg Berland, som naturlig nok er meget stolt over å ha mottatt en slik hilsen. Dr Aldrin, i sin hilsen, omfatter elever samt ansatte. Nå skal bildet opp på skolens Wall og Fame»Det er stor stas og gir anledning til å lage skolens «wall og fame», sier rektor Atle Solberg Berland.

«Aim for the stars»

Månelandingen endret verden, både når det gjelder menneskelig prestasjon, teknologiske muligheter og vårt syn på jorda. De to astronautene anerkjennes som superhelter verden over. Nylig mottok Nannestad videregående skole et signert bilde av Buzz Aldrin (86). Dr Aldrin er også fornøyd med skolens utvikling og resultater, og oppfordrer skolen til å fortsette trenden: Han skriver på bildet «continue to aim for the stars».

Forskerspirer

Elevene i det aktuelle faget Teknologi- og forskningslære har luftromsteknologi (luftfart og romfart) som emne. Hvert år reiser elever til Florida for å utvide kunnskapen og øke motivasjonen for realfag. Gjennom et stort nettverk kommer elever og lærere i kontakt med personer og miljøer som styrker skolen i sitt arbeidet med å formidle kunnskap.

Nannestad videregående skole er stolt av sin pedagogiske retning. Rektor Berland ønsker å tydeliggjøre milepælene i en «wall of fame». Bildet og signaturen vil få en sentral plassering på veggen.

Snart 50 år siden

Det var den 21. juli i 1969 at Apollo 11 landet på månen. Førstemann ut av romskipet var Neil Armstrong, som døde i 2012, 82 år gammel. Buzz Aldrin var nummer to. Tredjemann på ferden, Michael Collins, måtte bli igjen i hovedfartøyet, som gikk i bane rundt månen mens de to kollegaene plukket stein og satte opp det amerikanske flagget på månen. Michael Collins satt igjen i romskipet, som gikk i bane rundt jorda mens kollegaene spaserte rundt landingsfartøyet på månen.

Sjuende Florida-tur

For sjuende gang reiser elever fra skolen til Florida for å lære mer om teknologi spesielt knyttet til både luftfart og romfart.

Turen har vært arrangert helt siden Nannestad begynte å undervise i faget teknologi og forskningslære.

På aktivitetsplanen står både besøk til NASA, Florida Air Show, Disney World og lokale skoler.

– Alt i faget bygger opp til denne turen, forteller Kristensen, som innrømmer at nettopp turen til Florida var en stor del av motivasjonen da han skulle velge fag for det andre året på videregående.

– Det sto mellom dette eller biologi, men her har vi en litt mer praktisk tilnærming til realfaget. I tillegg blir man jo ekstra motivert

Fakta

  • Buzz Aldrin var, sammen med Neil Armstrong, de første menneskene på månen.
  • Det skjedde 21. juli 1969.
  • Hele måneferden tok åtte døgn. Apollo 11. landet i Stillehavet den 24. juli.
  • Totalt har 12 mennesker spasert på månen, i årene 1969 til 1972.
  • Nå fokuserer romfarten på Mars, med mål om landgang på 2030-tallet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken