(Glåmdalen): – Det er så enkelt at det er altfor mange andre jenter som går raskere enn meg, sukket 22-åringen i målområdet etter en prolog som endte med 47.-plass – og exit før kampen om verdenscuppoengene skulle starte.

– Jeg har ikke vært i slag i det siste, egentlig har det vært sånn omtrent siden nyttår. Jeg veit ikke hva som er galt med meg, men det jeg gjør i dag er uansett altfor dårlig, analyserte Nes Ski-løperen som for halvannen måned siden vant NM-sprinten foran Maiken Caspersen Falla.

Lotta er tatt ut til å representere Norge i sprinten verdenscupfinalen i Falun kommende helg.

 

– Men det spørs om det er noen vits at jeg stiller opp når jeg går så dårlig som nå, sa en særdeles skuffet nesbu.

Tvillingsøster Tiril gikk videre fra prologen med et nødskrik (28. plass), men ble slått ut via en femteplass i sitt kvartfinaleheat.

– Klassisk sprint er ikke min styrke, og i dag hadde jeg litt stolpe ut. Men jeg gleder meg til fristilssprinten i Falun til helga. Jeg føler meg i bra form, og i Falun skal jeg bite bedre ifra meg, sa Tiril Udnes Weng.

Amalie Håkonsen Ous fikk også gå verdenscupsprinten i Drammen. 22-åringen endte på 41.-plass i prologen, og ble i likhet med Lotta Udnes Weng slått ut.