I år har både Hollywoodkjendiser og toppbloggere latt håret under armene gro. Og ifølge sosialantropolog og trendforsker Gunn-Helen Øye kommer vi bare til å se mer av hårete armhuler.

Hun er ekspert på trender og mener det naturlige er inn som aldri før.

– Stikkordet her er naturlighet. Det gjelder maten vi spiser, klærne vi har på oss og tingene vi eier. Og det gjelder også hvordan vi ser ut. Vi skal ikke lenger ta bort alt kroppshåret. Vi ser at flere velger å la håret under armene gro, og også håret nedentil, sier hun.

Hun har selv latt håret under armene gro.

– Jeg sluttet å ta det vekk i våres. Nå er jeg litt usikker på om jeg skal fjerne det eller ikke. Jeg har også stilt opp på tv og vist fram håret under armene. Det er jo litt uvant, ler hun.

... men her fjernes det med laser

Sykepleier Linda Kristine Taraldsen (29) fra Jessheim tilbyr kundene å fjerne kroppshåret for godt. – Jeg personlig kunne ikke tenke meg å la håret gro, sier hun.

Den nye trenden om å la kroppshåret gro har ikke nådd Jessheim, skal vi tro sykepleier Linda Kristine Taraldsen. Hun driver sin egen klinikk i Algarheimveien på Jessheim, og kundene strømmer til fra fjern og nær for å få fjernet uønsket hårvekst med laser.

– Det er opptil hver enkelt hva som passer for dem og hva de liker. Jeg personlig kunne ikke tenke meg å la kroppshåret gro, og kjenner heller ingen som har kastet seg på denne trenden, sier hun.

Mange fjerner alt

Linda gikk til innkjøp av en ny Diodelaser i høst, som kan fjerne hårene på kroppen for godt.

– Man trenger mer enn en behandling, men etter fire-fem behandlinger skal ikke hårene komme tilbake, sier hun.

– Hvor er det mest populært å fjerne hår?

– Vi tilbyr ulike pakkeløsninger, og den jeg selger mest av er armhuler, brasiliansk, lår og legger. Det er mange som fjerner alt nedentil, forteller hun.

Tar håret på ryggen

I dag er moren til Linda på besøk. Hun skal fjerne håret på leggene en gang for alle.

– Jeg skal nok ikke ta alt, jeg nøyer meg med leggene. Men jeg har også fjernet noen hår i ansiktet, forteller Britt Pedersen (58) fra Kløfta.

Men det er ikke bare kvinnene som tar turen til Linda.

– Det er også noen menn som velger å fjerne hår for godt. Det mest populære blant dem er å fjerne håret på ryggen, sier Linda.

Ramaskrik da og nå

Det er ikke første gang at hår under armene har vært trendy.

– Det ble for eksempel ramaskrik da Julia Roberts viste fram hår under armene for 15 år siden. Jeg tror det er fordi det rokker ved hva vi mener er rent og urent. Noen reagerer også med avsky, forteller trendforskeren.

Nå er hun spent på trendutviklingen fram mot sommeren.

– Det blir morsomt å se om det blir mange som lar håret under armene gro. Det har lenge vært inn å fjerne alt, men nå kan faktisk det å fjerne alt snart bli harry, tror hun.

Voldsomt skjegg

Også guttene skal la kroppshåret gro, i følge trendforskeren.

– Det naturlige gjelder også for dem. Gutter skal ha dette voldsomme skjegget, det er den største trenden for dem nå. Det blir spennende å se om de også lar håret på brystet og håret nedentil få gro, sier hun.

Fakta

  • Hollywood-kjendiser og toppbloggere har latt håret under armene gro i år. Flere har også farget dette håret blått.
  • Sosialantropolog og trendforsker Gunn-Helen Øye er ekspert på trender i samfunnet
  • Hun mener naturlighet er det store stikkordet for tiden vi er inne i, både når det gjelder maten vi spiser, klærne vi har på oss og tingene vi eier. Utseendet skal også være naturlig.