Nå øker flytrafikken – gjenåpner stengt pir på Gardermoen

(Foto: Berit Roald / NTB scanpix)

(Foto: Berit Roald / NTB scanpix)

Oslo Lufthavn må ta mer av flyplassen i bruk igjen.

DEL

Koronaen har lenge ført til en veldig stille hovedflyplass på Gardermoen, og store arealer er blitt stengt ned over en lenger periode. Den nyeste piren, pir nord, har vært blant de nedstengte områdene.

1. juli åpner den igjen.

Oslo lufthavn melder på nettet at det er flere årsaker til at piren nå tas i bruk. Flere flybeveglser, behov for større parkeringskapasitet for flyene og en forventning om fortsatt økning i passasjertallet i sommer er hovedgrunnene. Og ikke minst at det med flere passasjerer i terminalen må er behov for større plass slik at smittevernstiltaket som krevet god avstand mellom folk fortsatt kan håndheves.

– Ved at vi nå åpner opp pir nord og får større arealer, bidrar det til at reisende og ansatte fortsatt kan holde god avstand til hverandre, til tross for flere passasjer i terminalen, sier terminaldirektør, Ragnhild Hjerpsted på Oslo Lufthavns nettside.

I forkant av åpningen vil det bli gjort nødvendige forberedelser av infrastrukturen og smittevernsinstallasjoner som pleksiglass og avstandsmarkeringer. Seteblokkeringer skal også monteres.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken